Activitatea de arhivare poate fi facuta si de catre operatori economici

Magazin Salajean 8 aprilie 2010 0

Activitatea de arhivare poate fi facuta si de catre operatori economici Implicarea Institutiei Prefectului Judetului Salaj, in mod repetat, in vederea sprijinirii cetatenilor nemultumiti de faptul ca nu pot intra in posesia documentelor necesare calcularii sau recalcularii pensiilor s-a concretizat, miercuri, in modificarea in cadrul sedintei de Guvern, a Legii Arhivelor Nationale, astfel incat activitatea de arhivare, doar pentru documentele cu valoare practica, sa poata fi facuta de catre operatori economici care presteaza servicii arhivistice.

Institutia Prefectului Judetului Salaj reaminteste, prin intermediul unui comunicat de presa, ca prefectul judetului Salaj, Alexandru Vegh, a solicitat duminica, 28 februarie, in cadrul videoconferintei convocate de premierul Emil Boc, solutionarea problemei arhivelor societatilor comerciale lichidate.

In ultima perioada, Institutia Prefectului s-a confruntat cu numeroase solicitari, venite din partea varstnicilor, dar si a sindicatelor si patronatelor, privind solutionarea problemei arhivelor firmelor lichidate din Salaj, multi angajati ai firmelor desfiintate avand probleme in procurarea unor adeverinte ce trebuie prezentate pentru calculul pensiilor. Ma bucur ca demersurile institutiei noastre, conjugate cu cele ale altor factori implicati in aceasta problema, au fost in cele din urma incununate de succes.

Astfel, in scurt timp, angajatii tuturor firmelor lichidate vor putea intra in posesia documentelor necesare calcularii sau recalcularii pensiilor, a declarat, ieri, prefectul Alexandru Vegh. La nivelul judetului exista 48 de societati comerciale cu capital de stat, lichidate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »