Activitatea ANOFM in domeniul relatiilor internationale

Magazin Salajean 21 decembrie 2006 0

Pe ordinea de zi a conferintei de marti de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, s-a aflat si prezentarea activitatii Agentiei Nationale (ANOFM), in perioada 2003 – 2006.

Mircea Pop, directorul AJOFM Salaj, ne-a informat ca unul dintre obiectivele principale urmarite de institutie, in ultimii trei ani a fost realizarea unei deschideri internationale a institutiei. Al doilea obiectiv vizat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a fost consolidarea relatiilor de colaborare cu Serviciile Publice de Ocupare din alte tari.

Agentia Nationala a participat in ultimii ani, la o serie de proiecte cu finantare din fonduri de preaderare. Dintre cele mai importante proiecte la care a participat institutia mentionam: Dezvoltarea Sectorului Social, finantat dintr-un imprumut al Bancii Mondiale. Astfel, cu asistenta tehnica din partea Canadei, in structura ANOFM au fost create sase Centre Regionale de Formare Profesionala a Adultilor si alte sapte centre judetene de formare profesionala.

De asemenea, au mai fost infiintate un numar de opt centre – pilot de consiliere pentru persoane cu handicap. Rolul acestora este de a oferi servicii specializate persoanelor cu dizabilitati, in scopul cresterii sanselor de ocupare ale acestora. In cadrul proiectului au mai fost organizate cursuri de formare a personalului propriu al ANOFM si s-au realizat unele studii de evaluare a impactului programelor institutiei.

Directorul AJOFM Salaj a mai sustinut ca, in prezent, ANOFM participa la un proiect initiat de Ministerul Muncii si Politicilor Sociale din Italia, si finantat de Comisia Europeana, tema principala dezbatuta fiind Serviciul public si privat: catre un sistem pentru asigurarea calitatii. Proiectul are ca parteneri Serviciile Publice de Ocupare din sapte tari, respectiv Italia, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Romania si Slovacia si se va finaliza in primavara anului 2007.

In ceea ce priveste integrarea europeana, ANOFM a avut o contributie importanta la inchiderea capitolelor de negociere cu Uniunea Europeana cu privire la Politica sociala si ocuparea fortei de munca si Libera circulatie a persoanelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »