Activitate intensa la OJPC Salaj

Magazin Salajean 31 octombrie 2007 0

Activitate intensa la OJPC SalajPotrivit Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj, in perioada 22-26 octombrie, in judetul nostru au fost intreprinse 25 de actiuni de control, care au fost finalizate prin intocmirea unui numar identic de procese verbale. Printre abaterile de la prevederile legale, scoase in evidenta in urma controalelor, se numara: comercializarea unor produse provenite din import (conserve din carne, produse textile etc.), ale caror elemente de identificare si comercializare nu erau redactate in limba romana; expunerea la comercializare a unor produse cu termen de valabilitate expirat (preparate din carne, condimente, lactate); neafisarea la loc vizibil a denumirii unitatii si a orarului de functionare; nerespectarea termenului de acordare a garantiei etc. Astfel, ca urmare a acestor deficiente constatate, OJPC Salaj a aplicat amenzi contraventionale in valoare de 9.000 lei.

Pe de alta parte, in perioada amintita mai sus, OJPC Salaj a inregistrat 5 reclamatii din partea consumatorilor, care vizau: deficiente de calitate la cateva produse aflate in termen de garantie; neachitarea de catre un serviciu de asigurari a unei facturi, care reprezenta contravaloarea reparatiei unui autoturism asigurat etc.

In fine, OJPC Salaj precizeaza ca, in aceeasi perioada, a fost finalizata cercetarea si, totodata, solutionarea unui numar de 8 reclamatii, astfel ca au fost dispuse masuri de inlocuire sau restituire a contravalorii unor produse in valoare de 5.405 (piese auto, constructii metalice, telefoane mobile si incaltaminte).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »