Actiunile Serviciului Politiei Comunitare simleuane cresc in eficienta

Magazin Salajean 12 ianuarie 2009 0

Actiunile Serviciului Politiei Comunitare simleuane cresc in eficienta

La ora actuala, Serviciul Politiei Comunitare Simleu Silvaniei are in subordine 16 agenti ce actioneaza atat ca element de paza in cadrul incintei primariei orasului, cat si in slujba cetateanului, aflandu-se de multe ori in completarea patrulelor Politiei Nationale.

Din declaratiile sefului serviciului Politiei Comunitare, Florian Sarca, am aflat ca, pe anul 2008 au fost intocmite 92 de procese verbale si s-au aplicat amenzi in valoare de 31.275 de lei.

Cazuri mai deosebite nu s-au inregistrat, cu exceptia capturii unui hot aproape in flagrant. Actiunea de capturare a acestuia a condus la anihilarea intregului grup de faptasi din Zalau, care se aflau deja la a patra spargere pe raza orasului Simleu-Silvaniei.

Au existat si probleme legate de tulburarile linistii publice, dar s-a incercat cat mai mult sa se lucreze la capitolul preventiv, de multe ori agentii nostri reusind sa atenueze sau sa stopeze diferitele activitati turbulente. Patrulele sunt prezente acum mai mult timp si in zonele cu populatie rroma, atat inspre Cehei, cat si in aria blocurilor din cartierul Bradet, reusind chiar sa intervina prompt in cazul unei tentative de omor.

Speram ca anul 2009 ne va aduce prilejul de a achizitiona un autoturism de patrulare, foarte necesar si pentru retinerea unor eventuali infractori, a declarat seful serviciului simleuan al Politiei Comunitare.

Prezenta agentilor comu-nitari in oras a descurajat si activitatile mai teribiliste ale tinerilor, de a folosi bancile parcurilor in mod impropriu, de a arunca diferite ambalaje si obiecte in locuri nepotrivite, multe din acestea soldandu-se cu aplicarea de amenzi. S-au desfasurat si actiuni in incintele barurilor si cafenelelor simleuane, unde s-au intocmit liste cu elevii prezenti acolo in timpul cursurilor, care ulterior au fost predate directorilor unitatilor de invatamant.

In anul 2009 vom desfasura noi actiuni in folosul comunitatii simleuane. Deja am demarat o actiune de identificare si somare a detinatorilor de autovehicule abandonate pe proprietatea statului. Ulterior Primaria va gasi o modalitate de colectare a acestora.

O alta interventie viitoare se va canaliza spre urmarirea, verificarea si sanctionarea persoanelor juridice privind depozitarea improprie a deseurilor, a incheiat Florian Sarca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »