Acţiuni permanente la Biblioteca Judeţeană

Mihaela Moldovan 7 februarie 2013 0
Acţiuni permanente la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană Sălaj derulează o serie de activităţi permanente pentru toate categoriile de public, fiecare zi a săptămânii fiind cuprinsă într-un program bine stabilit. Astfel, copiii pot urma cursuri de IT în fiecare luni, în intervalele orare 10-11 şi 15-16, la Centrul de formare al instituţiei sau pot lua parte la lecturi din piese de teatru. În zilele de marţi, la Secţia pentru copii, sunt organizate activităţi de testare şi de dezvoltare a talentelor, în timp ce miercurea, în sala de activităţi culturale, sunt derulate activităţi adresate copiilor cu vârste între 10-14 ani.
La Secţia pentru copii este organizată, joi, de la ora 14, acţiunea Pocalul Cunoaşterii, iar vineri, timp de oră (15-16), cei mici se pot binedispune luând parte la activitatea Degetele Vesele. Cinemateca de week-end, programată pentru zilele de sâmbătă, în intervalul orar 10-12, dă posibilitatea elevilor din ciclul gimnazial să vizioneze şi ulterior să comenteze filme cuprinse în bibliografia şcolară, locaţia stabilită pentru această activitate fiind sala de lectură din Zalău.
Biblioteca Judeţeană derulează acţiuni şi pentru tineri. Întâlnirile cu aceştia sunt programate pentru zilele de miercuri, între orele 17-18, tot miercurea desfăşurându-se şi ora de Cenaclu literar (orele16-17). Momentele de teatru pentru tineri şi acţiunile de dezovoltare de talente au loc după o programare lunară, copiii şi tinerii fiind asistaţi şi având condiţii pentru derularea zilnică de activităţi “after school” la sala de lectură.
Pentru tineri şi adulţi, lunea, între orele 10-11 şi 15-15, sunt desfăşurate cursuri de IT (accesul se face pe bază de programare), iar lunar se organizează cursuri Digitales, adresate tuturor categoriilor de public. Următorul astfel de curs va avea loc în perioada 19 – 21 februarie, orele 16.00 – 17.30, metodologia Digitales contribuind la păstrarea digitală a memoriei comunităților, la alfabetizarea digitală a unor grupuri vulnerabile și la extinderea serviciilor pe care bibliotecile le pot oferi tuturor categoriilor de public.
Adulţii pot lua parte, în fiecare zi de joi, de la ora 17, la acţiunea “Întâlnirea din bibliotecă”, tema fiind stabilită în raport cu nevoile publicului (Școala părinților, Club FEMINA, Bunicii povestesc nepoților, Limbajele iubirii, Sănătate – Leacuri din cărți!; Râsoteca! etc.). De asemenea, bilunar, în zilele de marţi, între orele 18-19, sălăjenii sunt invitaţi la reuniuni unde medierea este tema discuţiilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »