Actiuni pentru combaterea comercializarii ilegale de obiecte pirotehnice

Magazin Salajean 9 decembrie 2010 0

Actiuni pentru combaterea comercializarii ilegale de obiecte pirotehniceOdata cu apropierea sarbatorilor de iarna, comerciantii salajeni de obiecte pirotehnice au intrat in atentia oamenilor legii. Inca de luna trecuta, politistii salajeni au declansat la nivelul judetului actiunea nationala Foc de artificii, pentru verificarea legalitatii desfasurarii operatiunilor cu articole pirotehnice, de catre persoanele fizice si juridice, in perioada sarbatorilor de iarna. Actiunea se va finaliza la data de 14 ianuarie 2011.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, obiectivele principale ale acestei actiuni sunt: cunoasterea si respectarea legislatiei in domeniu, prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinte asupra ordinii si sigurantei publice sau de alta natura (raniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri), prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul materiilor explozive (obiectelor pirotehnice), precum si imbunatatirea cooperarii interinstitutionale (politie, inspectorate teritoriale de munca, vama, autoritati locale).

Astfel, organele de control vor verifica societatile comerciale autorizate sa efectueze operatiuni cu obiecte pirotehnice, urmarind in mod special stocurile faptice si scriptice, respectarea legalitatii operatiunilor derulate, conform prevederilor H.G. 536/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind detinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, manuirea si folosirea materiilor explozive utilizate in orice alte operatiuni specifice in activitatile detinatorilor, precum si autorizarea artificierilor si a pirotehnistilor. Actiunile de cotrol vizeaza comerciantii din complexele comerciale, piete, targuri sau alte locuri de comercializare identificate pe raza de competenta.

De asemenea, politistii au in vedere identificarea importatorilor de obiecte pirotehnice, verificarea legalitatii operatiunilor de import-export, a evidentierii in actele financiar-contabile a veniturilor realizate, verificarea si clasificarea obiectelor pirotehnice conform claselor si categoriilor din care fac parte, respectarea legalitatii privind obiectul de activitate pentru care s-a eliberat autorizatie, verificarea termenelor de garantie inscrise pe ambalaje, a traducerilor in limba romana si a categoriilor din care fac parte, precum si a modului de pastrare, depozitare, manipulare si folosire a obiectelor artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »