Actiune caritabila la Centrul Social Multifunctional Jibou

Magazin Salajean 23 decembrie 2011 0

Actiune caritabila la Centrul Social Multifunctional JibouVineri, 23 decembrie, orele 10:00, va invit sa-mi fiti alaturi pentru o alta actiune caritabila desfasurata la Centrul Social Multifunctional Jibou – Str Wesseleny Miklos, Nr 7.

In centrul din Jibou locuiesc 40 de copii, insa centrul are in grija un total de 81 de copii in centrele din imprejurimi.

Copiii pregatesc o serbare cu ocazia sarbatorilor de iarna. Noi ne vom deschide inimile ca sa le oferim dragostea noastra. Le vom oferi alimente, rechizite, articole de igiena personala, haine, incaltaminte si altele

Starea de fapt a copiilor defavorizati: Judetul Salaj in contextul national

Salajul gazduieste 1,65% din copiii institutionalizati din Romania

Centrele de plasament din Romania gazduiesc peste 23.100 de copii care au avut neșansa de a se naște in familii lipsite de posibilitatea de a le oferi caldura unui camin. La nivel național, in fiecare județ exista in medie 550 de copii care depind de centrele de plasament și de buna-voința asistenților sociali. Dintre aceștia, mai mult de jumatate sunt copii cu varste cuprinse intre 10 și 17 ani, in timp ce copii mai mici de 3 ani reprezinta doar 3%.

In județul Salaj, centrele de ingrijire au luat sub aripa lor 381 de copii pentru a le oferi o viața normala. Jumatate dintre aceștia sunt copii cu varste cuprinse intre 10 și 17 ani, tineri care au nevoie de educație și de modele pe care sa le urmeze in viața. 7% sunt copii mai mici de 3 ani, care au nevoie de toata atenția pentru a se dezvolta și pentru a crește intr-un mediu armonios.

In Salaj, 730 de copii se afla in ingrijire temporara de tip familial, dintr-un total de 42.400

42.400 de copii se afla in ingrijire temporara de tip familial la nivel național, fie in grija asistenților maternali (47%), fie in grija rudelor (43%). Dintre aceștia, 730 se afla in județul Salaj, cei mai mulți fiind incredintati spre ingrijire rudelor pana la gradul al IV-lea (70%).

Cele mai mari centre de plasament din judetul Salaj la sfarsitul lunii septembrie sunt: Centrul Social Multifunctional Cehu Silvaniei (90 copii), Centrul rezidential din cadrul Complexului de Servicii Comunitare (CSC) Simleu Silvaniei (75 copii), Centrul rezidential din cadrul CSC Jibou (55 copii), Centrul de plasament Bethesda

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »