Achizitii intracomunitare problematice la doua firme din Zalau

Magazin Salajean 26 iulie 2010 0

Achizitii intracomunitare problematice la doua firme din ZalauUn operator economic din Zalau va fi cercetat penal pentru ca a refuzat sa se prezinte la controlul Garzii Financiare Salaj. Potrivit lui Petru Pop, seful institutiei, comisarii au constat diferente de aproape 1,1 milioane de lei intre livrarile si achizitiile intracomunitare.

O alta societate din municipiu a fost amendata cu peste 41.000 de lei, dupa ce reprezentantii Garzii Financiare au constatat diferente intre sumele declarate ca livrari din alte state membre ale Uniunii Europene si cele declarate de catre aceasta ca achizitii intracomunitare, aferente primului trimestru din 2010, in valoare totala de aproape 1,6 milioane de lei. De asemenea, agentul economic in cauza nu depusese declaratia recapitulativa 390.

Ambele actiuni au avut loc in prima parte a lunii iulie si au vizat realitatea si legalitatea inregistrarii in contabilitate a achizitiilor intracomunitare si a datelor inscrise in Declaratia recapitulativa 390 depusa la organele fiscale teritoriale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »