Aceeasi taximetrie, cu alta palarie

Magazin Salajean 7 martie 2007 0

Pe masa de lucru a consilierilor in a treia sedinta de Consiliu Local s-a aflat si proiectul de hotarare privind modificarea anexei nr.1 la HCL 227/2003, modificata prin HCL 114/2005. In referatul atasat proiectului de hotarare se specifica faptul ca, Legea 38/2003 privind transporturile in regim de taxi si in regim de inchiriere, prevede la articolul 14 ca distribuirea autorizatiilor taxi pentru taximetristii independenti se va realiza in proportie de o treime din numarul total al autorizatiilor permanente.

La elaborara Regulamentului privind organizarea si functionarea serviciului public pentru transportul in regim de taxi permanent pe raza municipiului Zalau, nu au fost respectate prevederile acestui articol, din cauza ca, la acea data, nu existau pe piata operatori de transport taxi. Dupa eliberarea tuturor autorizatiilor, o parte din taximetristii independenti au manifestat dorinta de a deveni operatori de transport taxi si de a se transfera la categoria respectiva. In urma intalnirii conducerii Primariei Zalau cu reprezentanti ai Camerei taximetristilor si operatori de transport si ca urmare a adresei 8.298/2007, din partea Asociatiei Nationale a Patronatului Operatorilor de Transport in Regim de Taxi, filiala Salaj, a fost luata in vedere solicitarea operatorilor de a se respecta proportia prevazuta de lege la distribuirea autorizatiilor pe categorii ( taximetristi independenti si operatori de transport).

Astfel, consilierii municipali au votat completarea articolului 14 dupa cum urmeaza: Taximetristii independenti care opteaza pentru trecerea la categoria operatorilor de transport taxi vor solicita aceasta, printr-o cerere inregistrata la Primaria Zalau, impreuna cu documentatia necesara autorizarii, conform Legii 38/2003.

Transferul de la categoria taximetristilor independenti la categoria operatorilor de transport se va efectua pana la stabilirea proportiei prevazuta de lege, respectiv o treime din numarul total de autorizatii pentru cei independenti si doua treimi pentru operatorii de transport, in ordinea inregistrarii solicitarilor.

La transferul mai sus mentionat se vor anula autorizatiile de taximetristi independenti si se vor emite noi autorizatii pe operatori de transport. Se va pastra numarul autorizatiei taxi si se va urmari continuitatea in achitarea taxei de asteptare in statii.

De asemenea, din cauza ca persoanele inscrise pe lista de asteptare de peste un an de zile platesc vize pentru autorizatii de privatizare, licente si verificari tehnice la sase luni ca orice taximetrist, la solicitarea camerelor de taximetrie, s-a propus atribuirea de autorizatii celor existenti pe lista la data adoptarii hotararii. Ca urmare a onorarii listei de asteptare, numarul de autorizatii taxi se modifica de la 277, la 281, respectiv cu inca 4, pentru taximetristii independenti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »