Absolventii salajeni sunt asteptati la Bursa Locurilor de Munca

Magazin Salajean 23 septembrie 2011 0

Absolventii salajeni sunt asteptati la Bursa Locurilor de Munca

Absolventii din judet, aflati in cautarea unui job, pot participa astazi la Bursa Locurilor de Munca. Evenimentul, care se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau, de la ora 9.00, este organizat de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj si se adreseaza in mod special tinerilor care au absolvit in acest an o forma de invatamant. Targul de joburi de la Zalau este destinat si altor categorii de persoane fara loc de munca; participarea somerilor si a agentilor economici este gratuita.

Potrivit informatiilor furnizate de Romeo Sarca, directorul AJOFM Salaj, pana ieri au confirmat participarea la bursa 49 de firme din Salaj care ofera 262 de locuri de munca, noua dintre acestea fiind destinate persoanelor cu studii superioare. In aceasta perioada antreprenorii sunt interesati sa angajeze personal in urmatoarele specializari: operator confectioner imbracaminte, vanzator, tamplar, electrician, masinist utilaje, sculptor, ketist (operator incheietor fire), sudor, lacatus, dispecer taxi, bucatar, planificator si muncitor necalificat. Pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile joburi ca: agent de vanzari, secretara, director de vanzari, inginer in diferite ramuri de activitate si manager.

Angajatorii care incadreaza absolventi pot beneficia de subventionarea locurilor de munca pentru o perioada de 12 luni. Valoarea acestui sprijin se acorda in functie de nivelul studiilor absolvite, cu conditia participarii la bursa locurilor de munca, a mentionat Romeo Sarca.

Absolventii in varsta de minim 16 ani pot primi indemnizatie de somaj timp de sase luni daca se inregistreaza la AJOFM in maxim 60 de zile de la data absolvirii. Nu vor beneficia de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii acestui drept, urmeaza o forma de invatamant superioara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »