Abonamente pentru parcarile centrale

Magazin Salajean 12 octombrie 2007 0

Abonamente pentru parcarile centrale

Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, va propune consilierilor locali, la urmatoarea sedinta, renuntarea la taxarea doar cu tichete a parcarilor centrale. Potrivit unui comunicat de presa, primarul a declarat ca demersul vine ca urmare a evaluarii modului de functionare a acestor parcari, a problemelor identificate, dar si a solicitarilor formulate de proprietarii de masini care locuiesc in astfel de zone. Adoptarea proiectului va presupune generalizarea abonamentelor pentru toate parcarile din municipiu.

La acelasi capitol al circulatiei din municipiu, autoritatile locale continua actiunea prin care Zalaul are in week-end-uri o zona pietonala. De aceasta data, zona pietonala va fi pe strada 9 Mai (in fata Casei de Cultura a Sindicatelor), unde circulatia va fi oprita duminica, intre orele 9 – 18.30.

Circulatie oprita pe 9 Mai

Cu toate ca initial actiunea Zona pietonala in municipiul Zalau era prevazuta pentru portiunea de drum Piata Iuliu Maniu – Restaurantul Zahana, autoritatile locale au restrans zona ca urmare a solicitarilor locuitorilor de pe strazile Kossuth si Gheorghe Lazar. Acestia s-au declarat nemultumiti de traficul greu si de conflictele din intersectie, dintre soferi. Aceste nemultumiri sunt intemeiate, deoarece deviem traficul pe aceste strazi si cu ocazia sarbatorilor si a concertelor care au loc in municipiu. Am hotart sa nu supralicitam inchiderea circulatiei pe bulevard pana cand nu vom gasi si alte variante, a spus primarul.

Actiunea Zona pietonala in municipiul Zalau se desfasoara in fiecare duminica, in perioada 23 septembrie – 21 octombrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »