A venit iarna, conduceti preventiv!

Magazin Salajean 15 decembrie 2009 0

A venit iarna, conduceti preventiv!Odata cu aparitia primelor semne ale iernii, Directia Politiei Rutiere recomanda soferilor ca, inainte de a pleca la drum, sa se informeze asupra starii drumurilor.

Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei, sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de kilometri pe ora, in localitati, sau 50 de kilometri pe ora in afara lor, cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda. De asemenea, politistii atrag atentia soferilor sa nu plece la drum cu masina daca aceasta prezinta defectiuni tehnice.

Pentru a evita accidentele, soferii trebuie sa pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand conditiile de deplasare sunt nefavorabile. Oamenii legii reamintesc operatorii de transport ce detin autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone ca au obligatia legala de a monta pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Politistii spun ca ar fi de preferat ca soferii incepatori sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experinta redusa la volan.

Cum nici Salajul nu a fost ocolit de prima zapada si polei, soferii trebuie sa aiba grija cum conduc pentru a nu deveni victimele unor accidente de circulatie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »