A sfârşit intoxicat cu fum

Magazin Salajean 9 martie 2011 0

A sfârşit intoxicat cu fum

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Nuşfalău, şi-a găsit sfârşitul într-un incendiu care i-a cuprins locuinţa ieri dimineaţă. Încercând să potolească singur flăcările, bărbatul a intrat în repetate rânduri cu câteva găleţi de apă în casă, intoxicându-se cu monoxid de carbon. Trupul acestuia a fost găsit de pompierii chemaţi în ajutor, după zeci de minute de la izbucnirea incendiului.

Garda de intervenţie Nuşfalău din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum (ISU) al judeţului Sălaj, a fost solicitată să intervină marţi dimineaţă, în jurul orei 4.40, pentru a stinge incendiul izbucnit la o gospodărie din localitatea Nuşfalău. Din nefericire, proprietarul locuinţei, un bărbat în vârstă de 59 de ani, şi-a pierdut viaţa, încercând să stingă singur flăcările.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat că pompierii au găsit victima întinsă la pământ într-o altă încăpere decât cea în care a izbucnit incendiul. Din cercetările efectuate, proprietarul a încercat să stingă incendiul singur cu găleţi cu apă, intrând în repetate rânduri în casă. Ajunşi la faţa locului, pompierii militari au căutat bărbatul care nu mai ieşise din casă şi au lichidat operativ incendiul. Din nefericire, bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost găsit decedat, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei menţionate, cauza probabilă de incendiu a fost o scânteie de la coşul de fum care a aprins maculatura depozitată în imediata apropiere. Fiind lichidat la scurt timp, incendiul a distrus o cameră în care se aflau piese de mobilier, hainele, de asemenea, a fost deteriorat acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ patru metri pătraţi.

Inspectorul şef al ISU Sălaj, Adrian Chichişan, susţine că incendiul a fost anunţat autorităţilor de soţia proprietarului, dar cu o întârziere destul de mare de la observarea flăcărilor. Intervenţia pompierilor militari a fost promptă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul găsit intoxicat, cel mai probabil, cu monoxid de carbon. Recomandăm astfel populaţiei să anunţe autorităţile atunci când se află într-o situaţie de genul acesta, pentru a nu ajunge la situaţii neplăcute. Totodată, reamin-tesc cetăţenilor că apelarea pompierilor se face gratuit prin numărul unic de urgenţă 112, iar intervenţia nu implică costuri din partea solici-tantului, dacă situaţia de urgenţă este reală, a precizat Chichişan.

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii imprejurărilor în care a sfârşit acesta.

Soţia decedatului, în spital

Şi soţia bărbatului a ajuns în spital, câteva ore mai târziu de la izbucnirea incendiului. Îndurerată de vestea că soţul s-a stins din viaţă, femeia a refuzat să meargă la spital. În cele din urmă, a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei. Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Mihail Vigu, ne-a declarat că femeia se află internată la Secţia de Terapie Intensivă, sub atenta supraveghere a personalului medical. O femeie în vârstă de 57 de ani, din localitatea Nuşfalău, a fost adusă la spital în cursul dimineţii de luni, la ora 7.30, intoxicată cu monoxid de carbon, prezentând arsuri ale căilor respiratorii.

A fost stabilizată hemodinamic şi internată la Secţia de Terapie Intensivă, a declarat purtătorul de cuvânt.

Bărbatul decedat locuia cu soţia, fiica şi soţul acesteia. Aceştia au părăsit locuinţa în momentul observării flăcărilor, în timp ce bărbatul a păşit pe ultimul drum în locuinţa incendiată.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »