A inceput marea carpeala a strazilor Zalaului

Magazin Salajean 2 martie 2010 0

A inceput marea carpeala a strazilor Zalaului

Prima zi de primavara i-a scos in strada pe angajatii Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public (DGADP) a Primariei Municipiului Zalau. Tocmai in centrul municipiului misunau, ieri, in jurul utilajelor, muncitorii cu lopeti si greble, pentru a plomba strazile ciuruite de gerul si de materialele antiderapante folosite in timpul iernii. Chiar si trotuarele au avut parte de un tratament special, fiind curatate de praf de catre lucratorii directiei, cu niste aspiratoare gigant la care trecatorii priveau uimiti.

Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a spus ca, in aceasta perioada, angajatii DGADP efectueaza lucrari de igienizare, cum ar fi: maturat, aspirat, intretinere spatii verzi, plantari gard viu si de protectie, precum si toaletari, dar ca se continua si activitatea de intretinere a strazilor, de acoperire a gropilor si de pietruire. Suntem in etapa de finalizare a lucrarilor de plombare in municipiu, in zona centrala – pe bulevard, de la autogara, pana la sensul giratoriu, dar si pe strazile Corneliu Coposu si Kossuth.

Aceste lucrari continua in cartierul Bradet si pe strada Tudor Vladimirescu, zona Kaufland. In perioada imediat urmatoare sunt programate lucrari in zona spitalului si, ulterior, in cartiere. O problema deosebita este in zona Autogarii, in sensul giratoriu la intersectie cu strada Fabricii, generata de conducta de canalizare, problema care urmeaza sa fie remediata, saptamana viitoare, de catre Compania de Apa Somes. Ulterior interventiei, programam lucrari de refacere a strazii, astfel incat sa poata fi redata circulatiei, ne-a declarat Manuela Ghiurutan.

Chiar daca nu e vorba de reparatii capitale, de sosele netede ca-n palma, si plombarile sunt un lucru mult asteptat de zalauani, in special de soferii care isi distrug masinile si sunt expusi accidentelor din cauza craterelor de pe soselele din oras. Chiar trebuie neaparat sa se ia masuri. Sunt zone in oras, precum strada din fata Autogarii Zalau, unde gropile sunt la ele acasa. Chiar bulevardul, unde s-a asfaltat anul trecut, in toamna, este plin de gauri, mai ales in sensul giratoriu de langa Sala Sporturilor Zalau. Proasta lucrare s-a facut, ne-a spus un sofer din Zalau.

Un altul ni s-a plans de starea precara a drumurilor din municipiu. Gropi sunt peste tot in soselele Zalaului, pe bulevard, pe strada Kossuth, pe strada Tudor Vladimirescu etc. Cum intri de pe varianta pe strada Republicii, langa fantana arteziana, sari acolo ca de pe trambulina. Si langa sediul Directiei de Munca (n.r. sediul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale), este un sant transversal peste sosea, cu vechime de cateva luni. Si nu-l acopera nimeni. Nu mai vorbesc de centrul orasului, intre trecerile de pietoni de langa ceas, sunt doua guri de canale, care te << inghit >> cu totul daca nu esti atent. Acolo iti lasi masina de reusesti sa dai intr-una din gropi, ne-a spus acesta.

Autoritatile spun insa ca si-au facut treaba in ceea ce priveste intretinerea drumurilor pe timp de iarna. Starea drumurilor in municipiul Zalau este specifica pentru perioada de iesire din iarna. Apreciem ca am gestionat bine situatia si, cand ne-a permis vremea, am efectuat lucrari de intretinere, de iarna, a mentionat Radu Nistorescu, administrator public. Lucrarile de reabilitare a strazilor vor demara doar in luna aprilie, cand conditiile meteo-rologice vor fi favorabile pentru a porni statia de asfaltare, spun autoritatile municipale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »