A inceput goana dupa posturile din invatamant

Magazin Salajean 18 iunie 2010 0

A inceput goana dupa posturile din invatamant

Salajenii care doresc sa ocupe o catedra in cadrul institutiilor scolare din judet au luat cu asalt centrele de inscriere pentru sustinerea concursului de titularizare. In doar patru zile de inscrieri, peste 200 de candidati si-au depus dosarele la centrul stabilit Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, unde va avea loc si concursul de titularizare din 14 iulie.

Conform metodologiei de desfasurarea a concursului national de titularizare, in perioada 14-25 iunie are loc inscrierea candidatilor care doresc sa obtina o catedra in unitatile de invatamant. Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, a declarat ca in primele patru zile de inscrieri peste 200 de persoane si-au depus dosarele la centrul de concurs stabilit la nivelul judetului Salaj respectiv Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau.

Pana in prezent, numarul de inscrisi nu acopera nicio treime din posturile scoase la concurs. Insa, din experienta anilor trecuti, majoritatea celor care doresc sa intre in sistemul de invatamant se vor prezenta in ultimele zile la centrul de concurs pentru a-si depune dosarele de inscriere. Candidatii trebuie sa fie atenti la intocmirea dosarelor, care trebuie sa cuprinda toate documentele solicitate in listele afisate atat la sediul inspectoratului, cat si la centrul de inscriere. In caz contrar, vor fi respinse, iar candidatii nu vor putea participa la concurs, a mentionat Viorel Lungu. Dosarele pot fi depuse zilnic intre orele 9 si 15. Dupa perioada de inscrieri, dosarele vor fi analizate de reprezentantii Comisiei de concurs impreuna cu consilierul juridic din cadrul Inspectoratului Scolar.

Fata de anul trecut, tinerii absolventi de studii superioare care urmaresc un post in invatamant vor avea parte de surprize. In primul rand, examenul va fi din nou unul national. Subiectele vor veni de sus in jos, de la minister catre inspectorat si apoi la candidati. Subiectele vor fi elaborate de catre Ministerul Educatiei, fata de anul trecut cand au fost elaborate la nivel de judet. In schimb, tezele vor fi evaluate la nivel judetean, ca si anul trecut, de catre profesori salajeni.

In judetul Salaj, sunt scoase la concurs 550 de posturi, dintre care 100 sunt catedre titularizabile, iar restul reprezinta posturi netitularizabile, respectiv vacante si rezervate. Potrivit sursei citate, anul acesta, posturile titularizabile sunt de doua ori mai putine ca numar fata de anii trecuti, ca urmare a numarului redus de elevi, a comasarilor de clase si respectiv a reducerii posturilor. Concursul de suplinire va avea loc in data de 6 august, iar testarea pentru suplinitorii calificati in zilele de 6 si 7 august.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »