A inceput distribuirea alimentelor pentru nevoiasi

Magazin Salajean 8 septembrie 2011 0

A inceput distribuirea alimentelor pentru nevoiasi

Persoanele defavorizate din Salaj beneficiaza, de la aceasta data, de ajutoare alimentare finantate de Comunitatea Europeana. La nivelul judetului, asa cum am aflat de la Violeta Milas, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Salaj, actiunea de distribuire a alimentelor catre primarii a demarat inca din luna august. Pana acum au fost repartizate ajutoare catre primariile: Banisor, Boghis, Cehu Silvaniei, Cizer, Crasna, Mesesenii de Jos, Nusfalau, Simleu Silvaniei si Zalau, care la randul lor vor repartiza alimentele celor indreptatiti. De astazi, vor fi mai fi impartite alimente si la Halmasd, Horoatu Crasnei, Ip, Marca, Plopis, Sag, urmand ca, in functie de ritmul de aprovizionare, ajutoarele sa fie impartite pentru toate comunele.

Vor primi alimente, pana spre finele anului, 37.964 de salajeni, din care: 9.070 sunt beneficiari ai venitului minim garantat, 12.943 sunt persoane cu handicap, 12.994 pensionari care au venitul lunar sub 400 de lei si 2.957 someri activi. Pentru toti acestia se acorda cate: 14 kilograme de faina, 10 kilograme de malai, 5 pachete de paste fainoase, 11 pachete de biscuiti de cate 10 grame fiecare, 9 kilograme de orez, 1,5 kilograme de lapte praf.

Numele persoanelor indreptatite sa primeasca alimentele finantate de Uniunea Europeana a fost comunicat de la primarii (in cazul beneficiarilor prevederilor Legii 416/2001, privind venitul minim garantat), de la Casa Judeteana de Pensii, de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj si de la Comisia Judeteana pentru Persoane cu Handicap Salaj.

La Zalau, alimentele se distribuie de ieri

Cetatenii din Zalau, aflati in categoriile mentionate si anuntati de reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala si Comunitara Zalau, pot ridica, deja, alimentele achitate de Comunitatea Europeana. Punctul de distribuire este situat pe strada Gheorghe Doja, zona Bl. D115 si are program de luni pana vineri intre orele 8.00 si 16.00. Aici, de ieri, se distribuie: faina de grau, faina de malai, orez, macaroane, biscuiti si lapte praf. Potrivit informatiilor furnizate de Manuela Ghiurutan, purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, in municipiul Zalau sunt 5.449 beneficiari (pensionari cu pensie mai mica de 400 lei, beneficiari de ajutor social, someri in plata, persoane cu handicap in grupa 1 si 2).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »