A inceput campania de vaccinare a elevilor

Magazin Salajean 20 septembrie 2007 0

A inceput campania de vaccinare a elevilor

Medicii din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj vor demara incepand cu luna viitoare, mai exact, in data de 22 octombrie, o noua campanie scolara de vaccinare.

Potrivit purtatorului de cuvant al ASP Salaj, Mihai Cheseli, in trimestrul IV al acestui an vor fi trei campanii de vacinare in randul elevilor.

Calendarul campaniilor scolare vor incepe cu vaccinarea tuturor elevilor claselor a XII-a, in perioada 22-26 octombrie, atunci cand liceenilor li se va administra prima doza de vaccin anti-hepatic B.

Apoi, in saptamana din luna noiembrie, si micutii din clasa intai vor simti intepaturile acelor de seringa, acestia fiind vaccinati, concomitent, antirujeolic, antirubeolic si impotriva oreionului. Mai mult, elevii claselor intai vor fi vaccinati si difterotetanic.

In penultima saptamana din noiembrie se va desfasura campania de vaccinare anti-polio pentru elevii de clasa a III-a.

La inceputul lunii decembrie se va continua campania de vaccinare, insa, de data aceasta se va administra cea de-a doua doza de vaccin elevilor claselor a XII-a, a afirmat Mihai Cheseli.

Fara cabinete medicale in scolile din mediul rural

Potrivit reprezentantilor ASP Salaj si celor din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), in mediul rural nu exista nici un cabinet medical in cadrul unitatilor de invatamant.

In ceea ce priveste modul de administrare a vaccinului, in mediul urban, se va face prin intermediul celor sase cabinete scolare: trei in municipiul Zalau, si cate unu in orasele Jibou, Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei. In mediul rural, medicii de familie vor fi cei care vor administra vaccinul tuturor elevilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »