A fost desemnat “Consilierul anului”

Magazin Salajean 22 iunie 2011 0

Un număr de 36 de consilieri şcolari au participat la prima ediţie a concursului Consilierul anului, competiţie organizată pe întreg parcursul anului şcolar de către conducerea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (CJAP) Sălaj. Trei finalişti s-au duelat pentru primul loc pe podium, în cursul zilei de luni fiind anunţat câştigătorul.

Potrivit declaraţiilor profesorului psiholog Adina Mesaroş, coordonator în cadrul CJAP Sălaj, acest proiect a pornit de la premisa că munca de consilier este esenţială pentru dezvoltarea cognitivă, emoţională şi comportamentală a elevilor. La finele lunii mai, fiecare consilier şcolar a propus în scris, prin vot secret, trei persoane care să intre în finala concursului, a precizat Adina Mesaroş. Astfel, au ajuns în finală următorii: Monica Soroiu – consilier la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.10 din Zalău, Grădiniţa Dumbrava Minunată Zalău şi Grădiniţa cu Program Normal Nr.4; Monica Morar – consilier şcolar la Colegiul Naţional Silvania Zalău; Simona Chimişliu, consilier şcolar la Şcoala Gimnazială Silvania Şimleu Silvaniei.

Doar două persoane au depus, însă, dosarele pentru evaluare, confirmând locul în finală, respectiv Monica Soroiu şi Simona Chimişliu. Decizia finală a fost luată de către comisia de evaluare compusă din directorul CJRAE, coordonatorul CJAP şi doi consilieri aleşi prin tragere la sorţi. Aceştia au analizat dosarele pe baza criteriilor stabilite în concurs, în funcţie de activitatea şi rezultatele obţinute de cele două candidate. Cel mai mare punctaj (97 din 100 de puncte) a fost obţinut de consilierul Simona Chimişliu, rezultat care i-a adus titlul de Consilierul anului 2010-2011.

Consilierul şcolar Chimişliu ocupă funcţia de consilier şcolar din anul 2004, având rezultate remarcabile în activitatea de consiliere. De asemenea, în acest timp, a propus şi realizat un număr considerabil de proiecte educaţionale care au contribuit la dezvoltarea personală a elevilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »