A decedat dupa ce a nascut un copil mort

Magazin Salajean 19 noiembrie 2009 0

A decedat dupa ce a nascut un copil mortConducerea Spitalului Judetean de Urgenta Salaj a demarat o ancheta interna, in cazul unei femei, in varsta de 29 de ani, din Jibou, care a decedat ieri, dupa ce in noaptea de marti spre miercuri a nascut un fat mort.

Tanara de etnie roma a fost adusa la Spitalul Judetean marti seara, din Jibou, cu dureri si cu stare de rau, fiind internata in sectia de Obstetrica-Ginecologie. In timpul noptii, insa, starea pacientei s-a agravat brusc: corpul i s-a umflat, limba la fel, incat nu a mai putut respira normal si vorbi, iar pe piele i-au aparut pete.

Toate acestea, dar si faptul ca asistenta de garda a constatat ca bataile de inima ale fatului scad in intensitate i-au determinat pe medici sa o mute in sectia de Terapie Intensiva, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, Maria Tilea. In timpul noptii, asistenta de garda a constatat ca bataile de inima ale fatului scad in intensitate si a alertat medicul. In doua, trei minute, din cauze inca necunoscute, corpul pacientei s-a umflat si i-au aparut pete pe piele. A fost mutata la Terapie Intensiva, unde fatul s-a nascut mort, a declarat Maria Tilea.

Potrivit sursei citate, dupa nastere, starea femeii era grava, pacienta respirand doar cu ajutorul aparatelor. Respira pe ventilator, iar saturatia de oxigen era de 70 la suta, ceea ce e putin. Ca urmare, medicii au decis sa o transfere la Cluj, la o clinica de specialitate. Pe drum, insa, femeia a decedat, a spus directorul medical.

Aceasta a subliniat ca pacienta a fost asistata in timpul nasterii de doi medici ginecologi, a consultat-o un intern si un neurolog, dar ca deocamdata, nu se stie de la ce a pornit totul. La internare, femeia si apartinatorii nu au putut da informatii care sa ne ajute sa intelegem din ce cauza se simtea rau si ce i-a provocat socul anafilactic si embolia amniotica. Poate a luat ceva pastile acasa sau a mancat ceva, a declarat Maria Tilea.

Aceasta a spus ca mai multe informatii se vor afla dupa efectuarea necropsiei si ca in acest caz, Spitalul Judetean a deschis o ancheta, care sa stabileasca imprejurarile exacte care au dus la moartea mamei si a fatului. Medicii nostri si-au facut datoria, nu se pune problema ca nu i-au dat ajutor de specialitate. Totusi, trebuie sa aflam ce s-a intamplat in acest caz nefericit, a spus directorul medical.

Femeia in varsta de 29 de ani era la cea de-a treia nastere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »