A aparut Ghidul de interventie in cazurile de violenta in familie

Magazin Salajean 22 iunie 2009 0

In scopul combaterii si prevenirii violentei in familie, Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, cu sprijinul UNFPA – Fondul Natiunilor Unite pentru Dezvoltarea Populatiei, a initiat un ghid intitulat Ghidul de interventie in cazurile de violenta in familie. Astfel, pentru prezentarea acestei publicatii, membrii Grupului de lucru consultativ in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie a constituit la nivelul judetului Salaj s-au intalnit, saptamana trecuta, joi, la sediul Directiei de Munca si Protectie Sociala (DMPS) Salaj. La intrunire au participat reprezentanti din partea DMPS Salaj, Serviciului de Medicina Legala, Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Salaj, Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului de Politie Judetean si din partea Directiei de Sanatate Publica Salaj. Ghidul se adreseaza tuturor celor care intra in contact direct cu victimele violentei in familie, specialistilor din sfera politicilor sociale de incluziune, dar si studentilor, voluntarilor sociali din diverse institutii cu responsabilitati in domeniul violentei in familie.

De asemenea, in cadrul intalnirii s-a luat in discutie si posibilitatea protejarii victimelor violentei domestice din mediul rural prin implicarea reprezentantilor cultelor religioase, avand in vedere rolul acestora de indrumare si consiliere. Mai apoi, membrii institutiilor amintite au luat in calcul cooptarea in Grupul de lucru si a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, pentru ca prin intermediul acestei institutii sa se sprijine incadrarea in munca a victimelor violentei in familie.

In final, s-a decis ca pe viitor sa se organizeze intalniri zonale, in trei orase din judet, respectiv, Zalau, Simleu Silvaniei si Jibou, cu reprezentanti ai oraselor si primariilor din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »