80.000 de lei pentru zalauanii loviti de inundatii

Magazin Salajean 6 septembrie 2010 0

80.000 de lei pentru zalauanii loviti de inundatii70 de familii din municipiul Zalau vor primi, in aceste zile, sprijin financiar din partea administratiei locale, prin Directia de Asistenta Sociala Comunitara (DASC), dupa ce gospodariile lor au fost afectate de inundatiile produse in luna iunie a acestui an. Au fost alocati 80.000 de lei, din bugetul DASC Zalau, bani ce vor fi impartiti familiilor afectate de inundatii in urma unei anchete amanuntite, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Zalaului, Radu Capilnasiu.

Am evaluat situatia de la domiciliul oamenilor si am stabilit cuantumul despagubirilor in functie de situatia materiala si sociala a familiei. De asemenea, am luat in calcul si daca respectiva locuinta era sau nu asigurata, a precizat, la randul sau, Dorina Babos, directorul DASC Zalau.

Lista beneficiarilor acestor ajutoare banesti va fi supusa votului consilierilor locali in cadrul sedintei din 13 septembrie. Potrivit primarului, cele 70 de familii, ale caror gospodarii se afla pe strazile 22 Decembrie, B.N. Antal, Prunilor, Nucului si pe bulevardul M. Viteazul, vor primi sume cuprinse intre 300 si 5.000 de lei, care vor acoperi o parte importanta din pagube.

Reamintim ca ploile torentiale cazute in perioada 18-21 iunie au afectat casele zalauanilor, beciuri, curti si gradini, blocuri si subsoluri de bloc. De asemenea, au fost distruse partial sau total poduri si podete, suprafete din carosabil si trotuare si a fost afectata structura de rezistenta a acestora. Potrivit estimarilor realizate de catre reprezentantii Primariei Zalau, pagubele produse de inundatii numai in gospodariile cetatenilor depasesc 207.000 de lei, suma reprezentand contravaloarea bunurilor (mobila, obiecte de uz casnic, haine, covoare, electronice si electrocasnice) distruse partial sau total si nu mai pot fi utilizate. Acestei sume i se adauga alti 120.000 de lei, la cat a fost estimata valoarea bunurilor apartinand domeniului public, bunuri distruse partial sau total.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »