650 de cereri vs. sase blocuri ANL

Magazin Salajean 12 ianuarie 2009 0

650 de cereri vs. sase blocuri ANL

Cei care au ales sa lupte pentru o locuinta a Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) au avut termen sa-si depuna dosarele pana la sfarsitul anului 2008. Astfel, pentru cele sase blocuri ANL, ce vor fi gata in decursul anului, au fost depuse la Directia de Patrimoniu din cadrul Primariei Municipiului Zalau, 650 de cereri (dosare). A fost stabilita data de 28 februarie 2009 ca termen limita pentru ca persoanele care solicita o locuinta ANL sa isi completeze dosarele. Persoanele care trebuie sa aduca acte noi sau suplimentare la dosar sunt instiintate la domiciliu de acest lucru, ne-a comunicat Manuela Ghiurutan, purtator de cuvant la Primaria Zalau. Dupa aceasta data, se va constitui o Comisie de Analiza aleasa de Consiliul Local, care va evalua dosarele si va calcula punctajul fiecarui dosar dupa documentele depuse de solicitanti. Conform prevederilor legale in vigoare, solicitantii de astfel de locuinte trebuie sa aiba varsta sub 35 de ani, sa aiba locul de munca in municipiul Zalau, sa nu detina in proprietate o alta locuinta si sa nu fi dobandit sau instrainat vreo locuinta dupa ianuarie 1990. Lista finala a celor care au obtinut o chirie ANL va fi supusa aprobarii Consiliului Local, dupa care va fi facuta publica, a precizat Manuela Ghiurutan. Astfel, in 2009, zalauanii care si-au depus dosarele pentru ANL vor putea obtine una din cele 90 de unitati locative din cele sase blocuri. Doar ca vor mai avea putin de asteptat, pentru ca:

Lucrarile la blocurile ANL au fost inghetate

Constructia celor sase blocuri ANL trebuie finalizata la inceputul lunii februarie, insa, din anumite cauze, lucrarile vor depasi termenul. Astfel, viitori chiriasi ai celor 90 de locuinte vor trebui sa mai astepte pana se vor stabili la noile lor case. Lucrarile au fost oprite inca din data de 22 decembrie 2008, si pana in prezent nu au fost reluate. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, termenul de finalizare a blocurilor ANL se decaleaza, insa, pentru cat timp, nu se stie ne-a precizat Manuela Ghirutan, purtatorul de cuvant din cadrul primariei Zalau.

Pe data de 4 februarie 2009 vor trebui predate blocurile ANL catre o Comisie de Receptie, insa intreruperea lucrarilor va intarzia termenul de finalizare cu cel putin doua saptamani sau poate mai mult. Chiar daca va fi afisata lista finala in urma calcularii punctajului, castigatorii celor 90 de locuinte ANL vor intra in posesia chiriilor doar dupa finalizarea blocurilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »