63.000 de euro pentru canalizare

Magazin Salajean 25 mai 2007 0

63.000 de euro pentru canalizare

Prioritatea autoritatilor locale din comuna Balan, in perioada imediat urmatoare, este introducerea retelei de canalizare in sate. Valoarea proiectului este de 63.000 de euro, asigurati prin programul PHARE, iar 10 la suta va fi contributia Primariei. La sfarsitul lunii martie s-a depus cererea de finantare pentru acest proiect, fiind deja declarat eligibil. Totodata, s-a depus si documentatia pentru continuarea demersurilor, a declarat primarul Maghiar Isaia.

Un alt proiect aflat in faza incipienta vizeaza punerea in siguranta a podului de beton din comuna. Valoarea lucrarilor este de 108.000 de lei, bani care au fost alocati de Guvernul Romaniei. Momentan se lucreaza la caietul de sarcini, urmand ca saptamana viitoare sa se inceapa demersurile pentru organizarea licitatiei in vederea desemnarii firmei constructoare, a spus edilul.

Tot la partea de infrastructura, acesta a precizat ca se lucreaza la decolmatari de canale si reparatii de drumuri in cele cinci sate arondate: Balan, Chechis, Galgau, Chendrea, Galpaia. Nu putem vorbi de cati bani este nevoie pentru acoperirea cheltuielilor, intrucat lucrarile sunt platite din bugetul local in functie de cum vor evolua, a adaugat Maghiar.

Scoli reabilitate

In perioada imediat urmatoare, va incepe a doua serie de lucrari de modernizare a celor doua unitati de invatamant din Balan si Galgau. In prima faza, s-au desfasurat lucrari de modernizare a sistemului de incalzire, in valoare totala de 320.000 de lei, iar acum se are in vedere schimbarea usilor si geamurilor existente cu termopan. Suma necesara (100.000 de lei) pentru continuarea lucrarilor la scoala din Balan o avem deja de la Ministerul Educatiei, urmand ca in cursul acestui an sa primim si finantare pentru unitatea de invatamant din Galgau, a mai spus primarul.

In aceasta perioada, la sediul Primariei se lucreaza la schimbarea tamplariei cu termopan si la modernizarea sistemului de incalzire. Valoarea totala a proiectului este de 40.000 de lei, finantarea fiind din bugetul local si de la Consiliul Judetean Salaj.

Cabana la Gradina Zmeilor

Tot in aceasta perioada, cabana din rezervatia naturala Gradina Zmeilor (Galgau Almasului) este dotata cu mobilier. Primarul a spus ca suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor este de aproximativ 30.000 de lei. Banii pentru dotari sunt din bugetul propriu al Primariei, iar manopera este executata cu muncitorii care primesc asigurari de somaj. Folosim forta de munca din randul somerilor de pe raza comunei, a conchis edilul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »