600 de salajeni doborati de viroza si pneumonie

Magazin Salajean 19 decembrie 2007 0

600 de salajeni doborati de viroza si pneumonie

Aproape 600 de cazuri de viroza si pneumonie acuta au fost inregistrate in perioada 10 – 16 decembrie in Salaj, ne-a declarat Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj. Dintre bolnavi, 374 au fost diagnosticati cu viroze respiratorii, alte 223 de persoane primind tratament impotriva pneumoniilor contractate in ultimele zile, cand temperaturile au scazut mult. Avem in Salaj 374 de persoane care intre 10 si 16 decembrie au fost disgnosticate cu viroze respiratorii si inca 223 de cazuri de pneumonie acuta. Numarul bolnavilor care au necesitat spitalizare este mare, 62 de persoane fiind retinute in spital sub supraveghere medicala, a spus Mihai Cheseli.

Potrivit acestuia, copiii sub 4 ani constituie cel mai afectat segment de populatie, 152 de cazuri de viroze si pneumonii acute fiind depistate la aceasta categorie de varsta. Pentru 32 de copii care erau afectati mai tare, medicii au dispus internarea pana la ameliorarea bolii, tratamentul putand fi continuat ulterior acasa. Alte 134 de cazuri au fost inregistrate la persoane cu varsta intre 5 si 14 ani, in timp ce adultii afectati de aceste boli de sezon au fost in numar de 208.

Pentru a se evita contractarea virusilor care duc la imbolnavirea sistemului respirator, medicii recomanda consumul bauturilor calde si protejarea corpului cu imbracaminte groasa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »