600 de familii din Crasna vor fi racordate la reţeaua de gaz

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

600 de familii din Crasna vor fi racordate la reţeaua de gaz

Primăria Crasna implementează, la această dată, două proiecte cu fonduri europene şi de la bugetul de stat. După cum ne-a informat primarul Pop Emeric, edil sălăjean care a primit zilele trecute, în cadrul şedinţei Asociaţiei Comunelor din România disticţia de primar de trei stele, după numărul mandatelor pe care le are, comuna beneficiază prin primul proiect de finanţare în sumă de 2,5 milioane de euro, în cadrul Măsurii 322. Obiectivele vizate de această finanţare sunt: realizarea sistemului de apă şi canalizare în satele Ratin şi Huseni, reabilitarea Căminului Cultural din Crasna şi construirea unui after-school în centrul de comună.

Prim-edilul de Crasna a precizat că au început deja lucrările de construcţii la lăcaşul de cultură, iar în curând, vor demara şi la celelalte obiective. Pentru proiectul Alimentare cu apă şi canalizare, primăria deja organizează procedura de achiziţii publice. Pe de altă parte, administraţia locală de la Crasna a mai câştigat şi un proiect guvernamental. Este vorba de construirea a două centre de zi pentru copii, la Ratin şi Huseni, în valoare de 105.000 de lei fiecare, proiecte care, de asemenea, sunt în faza achiziţiilor publice. În cele două unităţi se vor crea câte cinci locuri de muncă şi câte 20 de copii vor fi ocrotiţi, respectiv, vor beneficia de hrană, supraveghere, programe pentru timpul liber şi sprijin la efectuarea temelor.

Totodată, edilii sunt preocupaţi în prezent de implementarea unui alt proiect, în cadrul măsurii 125 pentru pietruirea de drumuri spre exploataţiile agricole, dar şi de punere în practică a proiectului depus la Ministerul Mediului pentru Alimentarea cu apă şi realizarea sistemului de canalizare în satele Crasna şi Marin, etapa a 2-a. Din momentul finalizării acestui din urmă obiectiv, toate aşezările comunei Crasna vor fi alimentate cu apă.

Unul din cele mai arzătoare vise ale crăsnenilor, racordarea la reţeaua de gaz metan, va fi transpus în realitate în perioada imediat următoare, deoarece conducta magistrală străbate deja centrul de comună.

De fapt, din reţeaua care va alimenta oraşul Şimleu Silvaniei, s-a realizat o deviere pentru racordarea comunelor Pericei şi Crasna. Primii beneficiari, vor fi cele 600 de familii care au contribuit din anul 2002 şi până acum, la acest proiect, respectiv, la strângerea de fonduri pentru lucrările de branşare. Se speră că, ulterior, lucrarea, care a fost concesionată firmei Amarad, va fi extinsă şi în comunele Bănişor, Horoatu Crasnei şi Cizer, a menţionat primarul Pop Emeric.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »