60 de saraci ai judetului invata meserie pe bani de la UE

Magazin Salajean 15 iulie 2010 0

60 de saraci ai judetului invata meserie pe bani de la UE

Peste 700 de persoane din 12 judete, inclusiv din Salaj, vor beneficia de activitati de consiliere si calificare profesionala, in cadrul unul proiect cu finantare europeana in valoare de 10,1 milioane de lei, desfasurat de catre Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei. Proiectul amintit se deruleaza pana in mai 2013 si urmareste promovarea incluziunii sociale, prin facilitarea accesului pe piata fortei de munca a grupurilor vulnerabile din regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru.

In acest sens, vor fi create 36 de grupuri tinta din tot atatea comunitati multietnice din regiunile amintite. Din judetul Salaj vor fi selectate 60 de persoane din trei localitati, ale caror denumiri vor fi cunoscute peste aproximativ o jumatate de an, dupa ce se va finaliza cercetarea in teren, ne-a declarat Gabor Adam, managerul de proiect. Potrivit acestuia, 75 la suta din membrii grupului tinta vor fi romi din mediul rural, care nu au o slujba, iar diferenta, de alte etnii (romani, maghiari), care traiesc din venitul minim garantat, sunt someri pe termen lung ori nu sunt incadrati in munca si provin din familii cu mai mult de doi copii.

La finalul proiectului, cel putin 612 persoane din totalul celor 720 vizate vor obtine o calificare, ce le va facilita accesul pe piata muncii. De asemenea, va fi editata o publicatie in domeniul economiei sociale, distribuita in 1.500 de exemplare, iar 40 de lucratori sociali din primarii vor fi formati in domeniul nediscriminarii, acceptarii diversitatii diversitatii si incluziunii sociale, mai spune Gabor Adam.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »