56 de fermieri din Salaj cer sprijin nerambursabil

Magazin Salajean 30 aprilie 2010 0

56 de fermieri din Salaj cer sprijin nerambursabil56 de agricultori salajeni si-au depus pana in prezent dosarele pentru a beneficia de un sprijin nerambursabil de pana la 7.500 de euro, pe o durata de cinci ani, in vederea dezvoltarii fermelor de semi-subzistenta, au declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, oficialii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Salaj. Potrivit acestora, Ministerul Agriculturii a facut cateva clarificari referitoare la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca solicitantii.

Astfel, cei care nu au solicitat sprijin pe suprafata, trebuie sa prezinte o adeverinta eliberata de APIA care sa ateste acest lucru si sa aiba terenul inregistrat in Registrul Agricol. In ceea ce-i priveste pe proprietarii de animale, este suficient ca acestia sa prezinte un certificat la zi eliberat de medicul veterinar de circumscriptie. In plus, pentru a beneficia de sprijinul nerambursabil, detinatorii de albine, spre exemplu, nu trebuie sa fie autorizati, ci doar inregistrati in evidentele Directiei Sanitar-Veterinare.

Suntem multumiti de realizarile de pana acum, insa suntem convinsi ca ritmul de depunere a dosarelor va creste in conditiile in care Ministerul Agriculturii a lamurit unele neclaritati. In cazul a 40 dintre solicitanti am incheiat deja si vizitele in teren, a precizat Ioan Bujita, director adjunct al DADR Salaj.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 14 mai. In cadrul acestei a doua sesiuni a Masurii 141 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei au pus la bataie 75 milioane de euro, suma ce ar putea ajunge la 10.000 de fermieri romani. Beneficiarii nu trebuie sa aiba mai mult 62 de ani si sa fie proprietarii unei ferme de semi-subzistenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »