54 de persoane angajate la negru

Magazin Salajean 8 decembrie 2010 0

54 de persoane angajate la negru Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj au identificat, in cursul lunii noiembrie, 54 de salariati fara forme legale. Potrivit inspectorului sef al ITM, Daniela Biris, controalele inspectorilor de la ITM au vizat 206 agenti economici. La 27 dintre acestia au fost gasite 54 de persoane care lucrau la negru, fara forme legale, motiv pentru care s-au aplicat amenzi in valoare totala de 162.000 de lei.

Tot in cursul lunii noiembrie, un angajator a fost amendat cu 2.000 de lei pentru neinregistrarea contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic (anterior inceperii activitatii), iar pentru neindeplinirea masurilor dispuse la controlul anterior, inspectorii ITM au amendat un alt angajator cu 3.000 de lei.

91 de unitati economice au facut obiectul unor verificari in domeniul securitatii si sanatatii in munca, sase din cei controlati au fost amendati cu 35.000 de lei pentru: neintocmirea documentatiilor; neasigurarea masurilor de protectie impotriva caderii de la inaltime; lipsa instructiunilor si neinstruirea lucratorilor in domeniul securitatii muncii, neprezentarea documentelor solicitate de inspectori cu ocazia controlului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »