52 de salajeni au semnat contractele pentru Casa Verde

Magazin Salajean 29 octombrie 2010 0

52 de salajeni au semnat contractele pentru Casa Verde

Desi Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Salaj mai are la dispozitie un buget de circa 43.000 de lei pentru Programul Casa Verde, bani ce ar fi suficienti pentru sprijinirea a sapte salajeni care vor sa-si achizitioneze panouri solare, institutia va continua sa primeasca dosare si dupa epuizarea sumei, in eventualitatea unei redistribuiri a fondurilor. Dupa cum a declarat Aurica Grec, directorul APM Salaj, judetului i-au fost alocati, intr-o prima faza, aproape 1,26 milioane de lei, ce s-au epuizat inca din prima luna de derulare a programului. In urma unei distribuiri, in Salaj au mai ajuns 419.000 de lei.

Pana in prezent, institutia a primit 273 de solicitari de finantare, dintre care 235 vizeaza instalarea de panouri solare, 37, centrale cu peleti si rumegus si doar una, pentru pompe de caldura. Cei mai receptivi la Casa Verde s-au dovedit a fi zalauanii, care au depus mai mult de jumatate din numarul total de dosare, urmati de crasneni, cu 15 la suta.

118 salajeni au deja solicitarile aprobate de catre Administratia Fondului de Mediu si, dupa cum arata ghidul progra-mului, au la dispozitie 12 luni pentru a finaliza investitia din surse proprii. Apoi, beneficiarii vor depune dosarul de decontare, autoritatea urmand sa le vireze o suma totala de peste 700.000 de lei. Alte trei dosare au fost respinse. Programul s-a dovedit a fi un real succes in Salaj, tinand cont ca din cele 121 de dosare analizate deocamdata, doar trei au fost respinse, a precizat Grec.

Potrivit oficialului APM Salaj, castigatorii trebuie sa semneze contractele de finantare nerambursabila pana cel tarziu in data de 3 decembrie, in caz contrar se considera ca au renuntat. Pana ieri, au fost parafate 52 de contracte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »