5 adevaruri despre web design

            Cand vine vorba de web design, putini sunt cei ce cunosc ce se ascunde cu adevarat in spatele acestui proces. Nu din cauza ca nu ar fi capabili sa inteleaga,, ci pur si simplu nu s-au intalnit cu acest lucru pana acum sau nu au vrut sa afle aspectele mai tehnice.

Dar, daca in viitorul apropiat, te decizi sa apelezi la un web designer, trebuie sa stii cateva lucruri importante:

  • Ca multe alte lucruri in viata, primesti ceea ce platesti

Stii despre nepotul unui unchi de al tau ca “se pricepe la calculatoare” si iti spune ca te poate ajuta cu web designul, pentru site-ul tau. Dupa ce il termina, de gandesti ca nu arata chiar asa de rau. Insa, la scurt timp, observi ca nu functioneaza asa cum ti-ai fi dorit si mai primesti si o amenda ca ai incalcat drepturile de autor.

Ce parea o buna idee la inceput, s-a dovedit a fi o decizie mult prea costisitoare, pentru ce produs ai primit in schimb. E ca atunci cand cumperi un ceas, care arata grozav, de la un vanzator din coltul strazii, ca mai apoi sa iti dai seama ca, de fapt, nu prea functioneaza nimic la el. Morala acestei povesti o defineste chiar subtitlul paragrafului. Daca cine iti ofera un serviciu ieftin de web design, probabil acea persoana nu va investi suficient timp si atentie, pentru a crea un site de calitate. Ceea ce ne duce la urmatorul subpunct.

  • Un web design de calitate necesita timp

Un website care functioneaza pe toate browserele si platformele, care indeplineste toate standardele actuale de programare si al carui continut este relevant si original, pe intreg site-ul, nu se poate construi peste noapte, deoarce…

  • Pentru a functiona corect, un web-site are nevoie de multe pagini de cod

Pe orice pagina web, daca dai click pe butonul din dreapta al mouseului si alegi “Vezi sursa paginii”, vei vedea ce se ascunde in spatele unui site. Cand naavighezi pe orice site, ii vezi doar produsul final. In spatele pagini web, aparent simpla, se afla o multitudine de linii de cod, din cele mai variate limbaje de programare: HTML, CSS, PHP, JavaScript, s.a. Toate aceste limbaje lucreaza laolalta pentru a crea produsul final.

  • Gandeste inainte cum vrei sa arate site-ul tau

E un lucru bun daca ai macar o idee vaga, despre cum vrei sa arate site-ul tau. Urmareste-ti competitorii si noteaza-ti ce iti place si ce nu iti place la site-ul lor. In plus, gandeste-te la mesajul pe care vrei sa il transmiti vizitatorilor, prin site-ul tau. Prezentand ideile tale despre culori, layout-uri, continut si alte caracteristici, ai mai multe sanse ca web designerul sa livreze exact produsul pe care il vrei.

  • Niciun browser nu ruleaza website-ul la fel

Cu orice firma de web design ai lucra, trebuie sa stii ca websiteul tau va fi creat din cod. Orice broswer, fie ca e IE, Chrome, Safari sau Opera, ruleaza site-ul intr-un mod diferit. Pentru a complica si mai tare lucrurile, doua versiuni ale aceluiasi browser, pot rula site-ul diferit. Pentru a preveni acest lucru, un web designer trebuie sa creeze diferite variante de cod, pentru ca site-ul sa se afiseze cat mai uniform, pe toate platformele. Este cea mai dificila sarcina a unui web designer si necesita mult timp si multe experimente, pentru a ajunge la o varianta finala.

 

Leave a Comment