42 de burse Roberto Rocca pentru viitorii ingineri

Magazin Salajean 27 octombrie 2010 0

42 de burse Roberto Rocca pentru viitorii ingineri

TenarisSilcotub a premiat, ieri, la Zalau, 42 de studenti eminenti din cinci centre universitare ale Romaniei. Fiecare dintre premianti a primit pentru anul universitar in curs cate o bursa in valoare de 2.400 de euro, in cadrul celei de-a cincea editii a Programului Educational Roberto Rocca. Derulat in 80 de universitati din 11 tari, programul are ca scop incurajarea tinerilor sa studieze in domeniul ingineriei si stiintelor aplicate.

Cei 42 de castigatori din acest an au fost selectati din cele peste 200 de aplicatii depuse. Mai mult de o treime din burse au ajuns la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (unul dintre studenti fiind, de altfel, zalauan), 13, la Universitatea Politehnica din Bucuresti, opt, la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, iar patru, la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti. La Universitatea de Nord Baia Mare, nou intrata in program, a ajuns o bursa.

Bursele s-au acordat in urma unui concurs de candidaturi, iar criteriile de acordare sunt performantele scolare ale aplicantilor, aptitudinile personale, capacitatea de lucru in echipa, creativitatea si recomandarile primite din partea universitatilor.

Anual, prin Programul educational Roberto Rocca, producatorul de tevi acorda burse studentilor eminenti din anii III si IV si masteranzilor aflati in primul an de studiu, intr-una din specializarile: inginerie mecanica, stiinta si ingineria materialelor (metalurgie), inginerie electrica, inginerie chimica, automatizari industriale si ingineria petrolului si gazelor. TenarisSilcotub acorda aceste burse pentru al cincilea an consecutiv. Pana in prezent, prin acest program s-au acordat studentilor romani 188 de burse de studiu, iar sapte absolventi de universitate au beneficiat de burse de doctorat pentru studii in strainatate. Pentru editia 2010-2011 a burselor de doctorat, doritorii se pot inscrie pe site-ul www.robertorocca.org, pana in 20 decembrie 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »