4 milioane de euro – cadou de la UE pentru sapte microintreprinderi din Salaj

Magazin Salajean 19 aprilie 2010 0

4 milioane de euro - cadou de la UE pentru sapte microintreprinderi din SalajUniunea Europeana va finanta cu peste 4 milioane de euro sapte proiecte salajene, depuse in cadrul Masurii 312 – Incurajarea finantarii de microintreprinderi, a Programului National de Dezvoltare Rurala, ne-a declarat Dorin Urs, directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Salaj. Valoarea eligibila a acestor proiecte se apropie de 5,9 milioane de lei.

Fondurile in cauza vor fi destinate construirii unei fabrici de lumanari in Tihau, comuna Surduc, a unei hale de productie in Uileacu Simleului, comuna Maeriste si a unui atelier de reparatii si intretinere auto in Romanasi. Tot din bani europeni va fi amenajata o spalatorie auto si vulcanizare in Chiesd, precum si un atelier de reparatii autor in Varsolt. Alte sume importante vor ajunge la Creaca si la Dersida, comuna Bobota, pentru achizitionarea de utilaje.

La nivel national, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va acorda sprijin european nerambursabil in valoare de circa 48 milioane de euro, pe lista beneficiarilor regasindu-se 328 de proiecte, depuse in sesiunea desfasurata in intervalul 12 octombrie-6 noiembrie 2009.

Cei mai multi beneficiari au realizat proiecte pentru achizitionarea de utilaje pentru diverse servicii (in agricultura, pentru curatenie, dotarea atelierelor de sculptura etc.), dar au fost aprobate pentru a primi finantare nerambursabila si proiecte care privesc utilarea cabinetelor stomatologice sau infiintarea de ateliere de productie si expunere confectii-imbracaminte. Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri poate reprezenta pana la 70 la suta din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va depasi 200.000 de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »