Şomerii sălăjeni s-au bulucit la bursa lunară a locurilor de muncă

Magazin Salajean 16 mai 2011 0

Şomerii sălăjeni s-au bulucit la bursa lunară a locurilor de muncă

Prima bursă lunară a locurilor de muncă la nivelul judeţului s-a desfăşurat vineri, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj. Chiar de la deschiderea bursei, zeci de şomeri s-au înghesuit să cunoască ofertele angajatorilor şi să afle de la reprezentanţii firmelor condiţiile de încadrare.

Potrivit informaţiilor furnizate de directorul AJOFM Sălaj, Romeo Sârca, la acest eveniment au participat 52 de agenţi economici, care au oferit 217 locuri de muncă, majoritatea lor fiind destinate persoanelor cu studii medii. Dintre acestea pot fi menţionate joburi pentru: confecţioneri îmbrăcăminte, vânzători, ospătari, bucătari, conducători auto, secretară, dar şi pentru şomeri cu studii superioare (câte un post de director, contabil şi secretar-contabil).

Peste 250 de şomeri sălăjeni au vizitat, în cursul zilei, standurile antreprenorilor din judeţ, 142 dintre ei au fost deja selectaţi în vederea încadrării în muncă. În această săptămână ei vor susţine interviul sau proba de lucru.

Este foarte binevenită organizarea unei astfel de burse lunare la nivel de judeţ; până când va mai fi o altă activitate de acest gen la nivel naţional (bursa generală a locurilor de muncă-n.a.) şomerii au de unde alege. Mai ales că şi patronii în tot acest timp cu siguranţă au destule oferte, ne-a declarat un tânăr absolvent de liceu.

Mi-am depus CV-ul şi aştept ca zilele următoare să fiu contactată de firma respectivă. Nu mai sunt în evidenţele agenţiei, pentru că am ieşit din plată. Am găsit astăzi ceea ce căutam în domeniul confecţiilor de îmbrăcăminte. Nu ştiu cât de mari vor fi pretenţiile în timp şi dacă voi face faţă, dar din câte am înţeles astăzi, sunt şanse să intru şi eu pe salar (V.M.-42 de ani).

Am intrat în şomaj în urma reducerilor de personal din sistemul bugetar. Am studii superioare şi nu sunt prea mulţumită de locurile vacante. De obicei oferta pentru absolvenţii de învăţământ superior este foarte modestă. Sunt dispusă să accept un job şi pe nivel mediu de studii, pentru că nu pot sta la nesfârşit în şomaj sau fără indemnizaţie (C.C-29 de ani).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »