Şomeri mai puţini în februarie

Magazin Salajean 9 martie 2011 0

Şomeri mai puţini în februarie

Rata şomajului înregistrată în Sălaj la finalul lunii februarie a fost de 7,90 la sută, cu 0,14 procente mai mică decât în luna precedentă, numărul total al şomerilor înscrişi în prezent în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă fiind de 8.559, cu 187 mai puţini decât la finele lunii ianuarie.

Potrivit unui comunicat de presă remis de AJOFM Sălaj, faţă de luna februarie a anului 2010, rata şomajului a fost diminuată cu 3 procente. Din totalul şomerilor înregistraţi, 4.157 sunt şomeri indemnizaţi şi 4.402 sunt şomeri neindemnizaţi. Potrivit sursei citate, majoritatea sălăjenilor fără loc de muncă – circa 6.338 – au domiciliul în mediul rural, populaţia din comunele judeţului având mai mari dificultăţi decât orăşenii în privinţa angajării. Astfel, cei mai mulţi şomeri se regăsesc în bazinele oraşelor Zalău (circa 3.450 de persoane), Şimleu Silvaniei (peste 3.000 de şomeri) şi Jibou (peste 2.100 de şomeri).

În ceea ce priveşte repartizarea pe categorii socio-profesionale, statisticile instituţiei sălăjene arată că 72 la sută din şomerii care se adresează AJOFM Sălaj în vederea găsirii unui loc de muncă au nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional. Şomerii cu nivel de instruire liceal şi post-liceal reprezintă 22 de procente, iar cei cu studii universitare – 6 procente. Din punct de vedere al structurii şomerilor pe grupe de vârstă, reprezentative sunt ponderile pentru grupele de vârstă 35-45 de ani şi peste 45 de ani, unde se încadrează 2.567 de şomeri, respectiv 2.653 de şomeri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »