Şase drumuri din Sălaj, în administrarea Ministerului Dezvoltării şi Turismului

Magazin Salajean 29 aprilie 2011 0

Şase drumuri din Sălaj, în administrarea Ministerului Dezvoltării şi Turismului

Şase drumuri judeţene din Sălaj urmează să fie preluate în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Este vorba de: DJ 191 D, de la (DN1H) Nuşfalău, Boghiş, Valcău de Jos, Fizeş, Sîg, Tusa, limita cu judeţul Cluj; DJ 109 P de la (DN 1H) Halmăşd, Cerîşa, Cosniciu de Jos, Ip, Zăuan Băi, Camăr, limita cu judeţul Satu Mare; DJ 191 C de la Nuşfalău (DJ 191D), Huseni, Crasna, Meseşenii de Jos, Aghireş, Zalău, Moigrad, Brebi, Creaca; DJ 108F de la Şimleu Silvaniei, Măerişte, Moiad, Sărmăşag, Chieşd; DJ 110 E, de la Nuşfalău (DN1H) Plopiş, Făgetu, limita cu judeţul Bihor; DJ 108 A, de la limita cu judeţul Cluj, Huta, Bogdana, Buciumi, Bodia, Agrij, Păuşa, Românaşi, Romita, Creaca, Jibou, Inău, Benesat, limita cu judeţul Maramureş.

Trecerea acestor drumuri judeţene din administrarea Consiliului Judeţean Sălaj în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului se face pe perioada derulării investiţiilor finanţate de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Proiectele au fost depuse de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, la MDRT şi la comitetul interministerial, care le-au dat aviz favorabil.

Nu se ştie însă câte din aceste proiecte vor fi selectate de reprezentanţii MDRT, când vor fi semnate contractele de finanţare şi când vor demara efectiv investiţiile în Sălaj. Predarea în administrare a respectivelor sectoare de drum vizate de modernizări face parte din procedura standard de atribuire, fără de care investiţiile nu pot demara. Obligaţiile administratorului iniţial (CJ) se păstrează însă, în ce priveşte întreţinerea carosabilului şi a rigolelor, pe perioada întregului an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »