34 de persoane salvate de ISU Salaj

Magazin Salajean 14 decembrie 2007 0

34 de persoane salvate de ISU Salaj

Subunitatile din Zalau, Jibou, Simleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Ileanda, Nusfalau si Hida ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum Salaj au fost alertate si solicitate pentru diferite tipuri de interventii de 325 de ori pe parcursul anului 2007, s-a precizat ieri in cadrul unei conferinte de presa desfasurata la sediul institutiei. Dintre acestea, 182 de alertari au fost pentru incendii, 4 pentru inundatii, 7 cautari de inecati, 19 descarcerari, 15 asanari de munitii, o salvare de animale si 96 de altfel de interventii. Nu in ultimul rand, pompierii salajeni au intervenit la mult mediatizata explozie de la blocul E24. Comparativ cu anul 2006, numarul situatiilor de urgenta a crescut cu 107. Datorita interventiei prompte a pompierilor au fost salvate 34 de persoane si bunuri materiale in valoare de peste 7,4 milioane lei. De remarcat este faptul ca in cursul acestui an nu s-au inregistrat victime umane cauzate de intarzierile la interventii si nici incendii scapate de sub control. Cauza principala a incendiilor au reprezentat-o flacarile (93 de situatii), alte cauze fiind: jarul sau scanteile, scurt- circuitele, radiatiile solare, cosurile neprotejate termic si autoaprinderea. Ca urmare a unei sustinute campanii de mediatizare desfasurata in scolile si gradinitele din judet, anul 2007 este primul in care nu au fost incendii provocate de joaca copiilor cu focul.

In alta ordine de idei, tot in cursul acestui an, dar si la finalul anului trecut, pompierii salajeni au primit de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta 5 motopompe remorcabile, 6 barci pneumatice, 6 motoare Yahama, un autoturism de teren marca Volkswagen Touareg, precum si echipament din noul model de tinuta militara. Pe plan local, ISU Porolissum Salaj a reusit, prin intermediul unui parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Salaj, dotarea subunitatilor din Ileanda si Simleu Silvaniei cu aparatura de descarcerare.

Nu in ultimul rand, tot in cadrul conferintei de presa de ieri, colonelul Gheorghe Labo, inspector sef al ISU Porolissum, a tinut sa sublinieze activitatea deosebita a Serviciului Public de Pompieri Crasna care, desi nu face parte din aceeasi structura, s-a descurcat foarte bine la incendiile si interventiile din zona Crasnei, uneori chiar si fara ajutorul pompierilor militari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »