31 ianuarie – termen limita pentru ajutoarele la incalzire

Magazin Salajean 23 ianuarie 2007 0

Cererile de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece trebuie depuse de familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni sau alti combustibili petrolieri, pana cel tarziu 31 ianuarie.

Cererile si actele care dovedesc componenta familiei si veniturile acesteia se depun la sediile Directiilor de Asistenta Sociala, din zona de domiciliu a solicitantilor.

Beneficiari ai acestui ajutor sunt persoanele care au venituri de pana la 500 de RON pe membru de familie. Stabilirea dreptului la ajutorul pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri se realizeaza o singura data, pentru toata perioada sezonului rece, printr-o dispozitie a primarului. Sumele platite de administratiile locale variaza, in functie de venitul fiecarui solicitant, de la 14 la 46 RON/ luna, conform Ordonantei de Urgenta 107/ 2006.

Directia de Asistenta Sociala Salaj informeaza ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost depuse 270 de cereri pentru acordarea ajutoarelor la incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si alti combustibili petrolieri. In ceea ce priveste subventiile acordate pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat sau gaze naturale, am fost informati ca 10.900 de persoane beneficiaza deja de aceste ajutoare banesti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »