302 salajeni s-au prezentat la Urgenta in week-end

Magazin Salajean 22 mai 2007 0

Temperaturile mari inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute au facut ca 20 de salajeni sa solicite ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Salaj din Zalau. Oamenii au suferit din cauza cresterii tensiunii arteriale, in aceleasi trei zile prezentandu-se la Urgenta si 12 persoane ce acuzau dureri ale aparatului digestiv. Mai putine ca in urma cu 10 zile au fost cazurile de viroza si afectiuni ale sistemului respirator, in week-endul trecut medicii salajeni avand de ingrijit 30 de bolnavi.

Numarul celor care au suferit accidentari in urma carora s-au pricopsit cu fracturi ramane, insa si de aceasta data mare: 91, diagnosticurile puse de medici fiind entorse, plagi, traumatisme si contuzii. Alti 11 salajeni au suferit politraumatisme in urma implicarii in agresiuni si in accidente rutiere, in timp ce doua persoane au fost muscate de caini.

Au mai fost inregistrate 11 cazuri in care ambulanta a fost solicita de femei carora li se declansase travaliul si doua cazuri in care persoanele ce au necesitat interventii se gaseau in stare de ebrietate. Dupa ce s-a tras linie si s-a adunat, bilantul pentru zilele de week-end nu arata nici de aceasta data mai linistitor: din cele 302 persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale, aproximativ o treime (108) au ramas internate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »