28 iunie – ultima zi de depunere a cererilor pentru motorina

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

28 iunie - ultima zi de depunere a cererilor pentru motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca producatorii agricoli risca sa nu profite de acciza redusa pentru motorina folosita in agricultura daca nu depun, pana in 28 iunie, cererea de acord prealabil pentru finantarea prin rambursare. Aceasta trebuie depusa la centrul judetean APIA Salaj.

Prin aceasta cerere, beneficiarii estimeaza cantitatea de motorina care va fi consumata in acest an si pentru care pot solicita trimestrial ajutorul de stat. Dupa ce se obtine acordul prealabil, emis de APIA in limita plafonului prevazut de HG 408/2010, beneficiarii trebuie sa depuna la Centrul Judetean APIA Salaj o cerere trimestriala pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza.

Cererea se depune pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010. Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizata pentru lucrarile mecanice in agricultura se stabileste o acciza redusa de 21 euro la 1.000 de litri. Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare. De acest ajutor pot beneficia spre exemplu producatorii agricoli, persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, statiuni de cercetare sau IMM-uri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »