25 de familii din Gâlgău au primit gratuit 125 de stupi

Magazin Salajean 6 iunie 2011 0

25 de familii din Gâlgău au primit gratuit 125 de stupi

Un număr de 25 de familii din Gâlgău au primit, ieri, 125 de stupi de albine în cadrul programului „Miere şi salcâmi”, lansat în comuna de pe Someş de Heifer Project România în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Valea Someşului.

Scopul principal al proiectului este de a îmbunătăţi nutriţia şi de a creşte veniturile prin practicarea apiculturii, ca o nouă activitate pentru familiile sărace de fermieri. De asemenea, iniţiatorii proiectului urmăresc îmbunătăţirea mediului şi diminuarea defrişărilor prin plantarea de salcâmi. Conform principiului de bază al Heifer Internaţional „Passing on the gift – Dar din dar”, primii beneficiari vor dona la rândul lor altor familii, echivalentul a ceea ce au primit în dar, iar astfel se va asigura continuitatea proiectului.

Datorită conceptului Heifer „Pasărea darului – Dar din dar”, proiectul va fi extins de-a lungul văii în alte sate şi comunităţi care sunt interesate în creşterea albinelor, producţia de miere şi de reîmpăduriri.

Heifer Internaţional este o organizaţie internaţională umanitară, care de mai bine de 65 de ani oferă asistenţă comunităţilor sărace, din peste 120 de ţări ale lumii, pentru a pune capăt foametei şi sărăciei, în vederea îmbunătăţirii vieţii şi a protejării mediului înconjurător.

Heifer România este una din filialele Heifer International, care face parte din divizia pentru Europa Centrală şi de Est şi derulează proiecte în România, Republica Moldova şi Bulgaria.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »