25 august – termen de depunere online a mai multor declaratii

Magazin Salajean 24 august 2011 0

25 august - termen de depunere online a mai multor declaratii

Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut ca, incepand cu obligatiile declarative aferente lunii iulie cu termen de declarare 25 august, formularul 112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – va fi depus numai electronic de catre contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator. Posesorii de certificate digitale calificate pot utiliza metoda de depunere online si pentru urmatoarele declaratii: declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 100; declaratia rectificativa, formularul 710; declaratia privind impozitul pe profit, formularul 101; decontul de taxa pe valoarea adaugata, formularul 300; decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formularul 301; decontul privind accizele, formularul 120; decontul privind impozitul la titeiul din productia interna, formularul 130; declaratia privind veniturile realizate, formularul 200.

De asemenea, DGFP Salaj anunta contribuabilii care detin certificat digital ca pot depune formularul 390 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pe website-ul ANAF, conform prevederilor Ordinului presedintelui ANAF 76/2010.

Semnarea declaratiilor fiscale se realizeaza prin utilizarea certificatului emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii 455/2001 privind semnatura electronica.

Pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanta a declaratiilor fiscale, contribuabilii utilizeaza website-ul ANAF, la adresa www.anaf.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »