24 de biserici cer bani de la judet pentru oamenii necajiti

Magazin Salajean 26 aprilie 2010 0

24 de biserici cer bani de la judet pentru oamenii necajiti

24 de unitati de cult din judetul Salaj au solicitat finantare de la Consiliul Judetean pentru activitatile de asistenta sociala prestate, ne-a declarat Laura Opris, purtatorul de cuvand al institutiei. In acest an, administratia judetului a pus la dispozitia bisericilor interesate sa devina furnizori de servicii de asistenta sociala aproape o jumatate de milion de lei. Programul, initiat anul trecut, se vrea o mana intinsa copiilor aflati in dificultate, persoanelor cu dizabilitati si varstnicilor singuri, cu diferinte grade de dependenta.

In cadrul proiectelor depuse, cele 24 de parohii cer finantare pentru serviciile prestate de 54 de lucratori sociali, pentru 418 beneficiari. Toti cei 54 de lucratori sociali sunt absolventi ai unor cursuri de formare, urmand ca in luna mai sa se desfasoare si la nivelul Consiliului Judetean Salaj o instruire punctuala a acestora si a coordonatorilor de proiect – preoti – privind cerintele impuse prin Program, a mai precizat Opris.

In lista celor 24 de unitati de cult care au depus aplicatii de finantare in baza programului se regasesc Episcopia Salajului, Protopopiatul Ortodox Zalau, Manastirea Ortodoxa ,Sfanta Treime Bic, parohiile reformate din Archid, Ip, Aghires, Lesmir, Zauan, Valea Pomilor, Nusfalau si parohiile ortodoxe Bobota, Ciocmani, Cizer, Nusfalau, Jibou II, Horoatu Crasnei, Romanasi, Sarmasag, Iaz, Adalin, Ortelec, Starciu, Sf. Vinere Zalau si Parohia Ortodoxa nr.1 Simleu Silvaniei.

Proiectele castigatoare vor fi publicate in urmatoarele zile, dupa ce comisia de specialitate din cadrul CJ Salaj va finaliza evaluarea dosarelor. In functie de numarul de posturi de lucratori sociali aprobat, fiecare aplicant va beneficia de sume cuprinse intre 767 si 2.300 lei, care vor acoperi atat indemnizatia lucratorului social, cat si contributiile unitatii aferente postului. Astfel, pentru un post de lucrator social aprobat, fiecare unitate de cult va primi 767 lei, pentru doua posturi aprobate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »