233 de cazuri de paduchi

Magazin Salajean 29 ianuarie 2007 0

In urma triajului epidemiologic efectuat dupa vacanta de iarna, inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj au constatat 233 de cazuri de pediculoza, la scolari si prescolari din 11 localitati salajene.

Dr. Dana Pop, directorul executiv al ASP Salaj, a declarat ca din cele 514 unitati de invatamant au fost controlati un numar de 40.951 de scolari si prescolari. Cele 11 localitati aflate pe lista rusinii la primul control au fost: Babeni, Dobrin, Salatig, Somes – Odorhei, Camar, Nusfalau, Criseni, Sanmihaiu – Almasului, Sarmasag, Dersida si Boghis. In mediul urban au fost luate la control unitatile scolare din Simleu Silvaniei si Jibou. In aceeasi perioada a anului trecut au fost examinati 41.782 de copii, fiind inregistrate 305 cazuri de pediculoza.

In ceea ce priveste cazurile de scabie (raie) dr. Pop ne-a informat ca s-au constatat 17 cazuri. Unitatile scolare luate la control in mediul rural au fost: Meseseni, Galgau, Ip, Varsolt, Dragu, Sarmasag si Sig, iar in mediul urban: Simleu Silvaniei.

Cazurile de scabie (raie), si pediculoza (paduchi) au fost depistate, in marea majoritate la copiii de etnie rroma.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »