22 de primarii cer bani pentru retelele de apa si canal

Magazin Salajean 18 noiembrie 2010 0

22 de primarii cer bani pentru retelele de apa si canal

In cadrul Programului vizand protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare, 22 de administratii publice locale din judetul Salaj au depus cereri de finantare, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Aurica Grec, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Salaj.

Este vorba despre Crasna, Boghis, Pericei, Sarmasag, Carastelec, Almasu, Cehu Silvaniei, Samsud, Halmasd, Hereclean, Banisor, Balan, Valcau de Jos, Nusfalau, Napradea, Ileanda, Maeriste, Mesesenii de Jos, Creaca, Cizer si Varsolt, carora li se adauga Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Simion Barnutiu, pentru comunele Chiesd si Bocsa. Proiectele depuse vizeaza infiintarea ori extinderea sistemului de canalizare si alimentare cu apa, precum si realizarea de statii de epurare.

Este un mare castig pentru Salaj, a precizat Aurica Grec, referindu-se la faptul ca numarul cererilor de finantare s-a triplat in trei saptamani.

Sesiunea de depunere a cererilor a demarat in 18 octombrie si s-a incheiat ieri, suma totala pusa la bataie, din veniturile Fondului pentru Mediu, apropiindu-se de 300 milioane de lei.

Potrivit reprezentantului APM Salaj, printre obiectivele programului se numara asigurarea ca debitele de ape distribuite prin retelele de alimentare se incadreaza in prevederile reglementarilor in vigoare si ale actelor de reglementare emise de catre autoritati; asigurarea ca evacuarile de ape uzate epurate in statiile de epurare si managementul namolului rezultat se incadreaza in prevederile reglementarilor in vigoare; protejarea si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator; cresterea numarului de persoane racordate la o retea de alimentare cu apa.

Sunt incluse in categoria activitatilor eligibile amenajarea de captari in vederea alimentarii cu apa a comunitatilor locale, realizarea statiilor de tratare a apei, a statiilor de epurare, crearea de retele de alimentare cu apa si canalizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »