Înghesuială la Fisc pentru depunerea declaraţiei unice

Magazin Salajean 30 martie 2011 0

Înghesuială la Fisc pentru depunerea declaraţiei unice

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGF) Sălaj au făcut cunoscut, în cursul zilei de ieri, că în judeţul nostru 93,5 la sută dintre contribuabilii cu obligaţii declarative au depus declaraţia unică în termen, mai precis până în 25 martie. Directorul executiv al DGFP Sălaj, Laurenţiu Butiri, ne-a declarat că, din totalul declaraţiilor depuse, 868 au fost depuse online si 3.060 de declaraţii au fost depuse la ghişeele fiscului.

Campania intensă de informare a opiniei publice privind obligaţia depunerii Declaratiei 112, desfăşurată în Sălaj încă de la începutul anului, întâlnirile şi atelierele de lucru organizate cu participarea mediului de afaceri – contribuabili mici şi mijlocii, persoane fizice care au calitatea de angajator şi, în special, buna funcţionare a sistemului informatic a Finanţelor Publice, sunt principalii factori care au asigurat această reuşită, a spus Laurenţiu Butiri. Acesta a adăugat că beneficiul major al declaraţiei unice este un singur formular în loc de cinci, dar şi un singur ghişeu în loc de patru. Prin reunirea a patru declaraţii în Declaraţia 112 şi depunerea ei într-un singur loc, la Administratia Fiscală, sistemul declarativ a fost simplificat, contribuabilul economisind astfel timp si bani. Contribuabilii care au depus Declaraţia 112 cu erori trebuie să se prezinte pentru corectare, iar cei care nu au reuşit să depună Declaraţia unică în termen din diverse motive pot să-şi îndeplinească obligaţia în zilele următoare, a adăugat directorul DGFP Sălaj.

Deoarece, de la 1 iulie, depunerea Declaraţiei 112 prin internet va fi obligatorie, simplificând astfel şi mai mult sarcinile contribuabilului, scutindu-l de deplasarea la Fisc, DGFP Sălaj subliniază că nu poate fi amânată achiziţionarea certificatului digital calificat de semnatură electronică, necesar pentru depunerea declaraţiei prin internet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »