Încă două zile pentru ridicarea alimentelor gratuite

Magazin Salajean 10 martie 2011 0

Încă două zile pentru ridicarea alimentelor gratuite

Peste 200 de zălăuani beneficiari ai Programului European de Distribuire a Alimentelor nu şi-au ridicat pachetele cu alimente gratuite. Ei mai au la dispoziţie doar două zile pentru a face acest lucru, acţiunea urmând a se încheia mâine.

Majoritatea dintre beneficiarii care şi-au ridicat pachetele cu alimente sunt persoane cu venit minim garantat. „În Zalău, au fost stabiliţi 6.657 de beneficiari ai Programului European de Distribuire a Alimentelor. Până acum, la cele două puncte de distribuţie a pachetelor alimentare s-au prezentat doar 6.442 de beneficiari din totalul aşteptat, ceea ce înseamnă că, din păcate, am avut 215 persoane care nu s-au prezentat nici acum să îşi ridice alimentele”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi beneficiari care încă nu s-au prezentat pentru ridicarea pachetelor cu alimente sunt din rândul şomerilor şi al persoanelor cu dizabilităţi. Ei sunt aşteptaţi pentru repartizarea acestora până în 11 martie, acesta fiind termenul la care se încheie acţiunea la nivel naţional. În cazul în care cei 215 zălăuani nu se vor prezenta să îşi ridice pachetele, acestea vor fi redistribuite persoanelor cu situaţie precară din oraş, care se află în caz de risc social.

Prin programul respectiv, distribuirea pachetelor cu alimente a început în Zalău în toamna anului trecut. Ajutoarele alimentare sunt destinate persoanelor cu venit minim garantat, pensionarilor cu pensie până la 400 de lei (inclusiv copiilor orfani, care beneficiază de pensie de urmaş până la 400 de lei, n.r.), şomerilor în plată, precum şi persoanelor încadrate în gradul I şi II de handicap.

Fiecărui beneficiar îi revin câte 15 kilograme de făină albă, 7 kilograme de făină de mălai, 3,6 kilograme de paste făinoase, un kilogram de zahăr, un kilogram de lapte praf şi 1,4 kilograme de biscuiţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »