În Zalău: Costul călătoriei cu taxiul rămâne neschimbat

Magazin Salajean 4 martie 2011 0

În Zalău: Costul călătoriei cu taxiul rămâne neschimbat

Zălăuanii se pot considera norocoşi dat fiind că luna martie nu le va aduce costuri mai mari pentru călătoriile cu taxiul, în condiţiile în care în numeroase oraşe din ţară se anunţă majorări de tarife. Situaţia „a explodat” şi taximetriştii din numeroase municipii au simţit că nu mai pot păstra actualele tarife după ce preţul combustibililor a fost şi el majorat. Totuşi, Nicolae Domuţa, preşedintele Camerei Taximetriştilor Sălaj, ne-a declarat, că în Zalău tarifele pentru călătoriile cu taxi vor fi menţinute la nivelul actual, respectiv 2 lei/pornirea şi 2 lei/kilometru, indiferent că vorbim de curse diurne sau nocturne, ori de curse în oraş sau în afara lui.

„Tarifele nu vor fi majorate în Zalău, indiferent de ce se anunţă în alte oraşe şi la nivel naţional. Nu trecem la majorări pentru că noi credem că preţul combustibililor a fost majorat ca urmare a situaţiei tensionate din ţările arabe, exportatoare de produse petroliere, situaţie care sperăm că se va calma cât de curând. Cred că odată ce starea lucrurilor din aceste ţări se va aşeza, preţul combustibililor va scădea”, a declarat Nicolae Domuţa.

În Bucureşti, dar şi în alte municipii din România, operatorii de taximetrie au anunţat o majorare a tarifelor cu 20 la sută. Astfel, de la 1,39 lei cât costă acum un kilometru în Bucureşti se va ajunge la 1,6 – 1,7 lei/kilometru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »