În Sălaj: Sute de butelii cu gaz, retrase definitiv de la comercializare

Magazin Salajean 15 martie 2011 0

În Sălaj: Sute de butelii cu gaz, retrase definitiv de la comercializare

Peste 300 de butelii cu gaz cu probleme au fost retrase definitiv de la comercializare, în urma controalelor desfăşurate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, începând din luna februarie şi până în prezent, la mai mulţi operatori economici din judeţul Sălaj. Din informaţiile furnizate de comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj, Claudiu Silaghi, aceste butelii cu gaz neconforme reprezentau un real pericol atât pentru comercianţi, cât mai ales pentru consumatori. Începând din luna februarie, am desfăşurat controale la aproximativ 30 de operatori economici din mediul urban şi rural pentru verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea buteliilor cu gaz. Au fost astfel identificate peste 300 de bucăţi de butelii cu gaz neverificate ISCIR şi care prezentau deficienţe majore. Acestea au fost retrase definitiv de la comercializare, deoarece prezintă un pericol ridicat pentru consumatori, a declarat Silaghi.

Potrivit acestuia, numărul de butelii neconforme reprezintă 85 la sută dintre produsele controlate. Cu toate acestea, nu au fost aplicate amenzi, exceptând un singur caz. Am decis ca aceste controale să aibă rol preventiv, pentru consilierea operatorilor economici şi a vânzătorilor, fiind aplicate doar măsuri de intrare în legalitate şi retragerea de la comercializare a produselor cu deficienţe. Am decis să desfăşurăm aceste controale pentru a informa vânzătorii că riscă amenzi destul de ridicate dacă nu respectă indicaţiile primite. Un singur comerciant a fost sancţionat cu amendă pentru nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, a afirmat directorul CJPC Sălaj. În cazul nerespectării măsurilor dispuse de comisari, vânzătorii riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 7.500 de lei şi chiar suspendarea activităţii între 6 şi 12 luni.

Totodată, Claudiu Silaghi atrage atenţia consumatorilor să fie foarte precauţi la achiziţionarea acestor butelii cu gaz, să verifice dacă au verificarea tehnică periodică în termen şi capacul de siguranţă şi să nu prezinte pete de rugină sau lovituri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »