În piaţa Agroalimentară din Zalău domneşte debandada

Magazin Salajean 19 mai 2011 0

În piaţa Agroalimentară din Zalău domneşte debandada

Aşa cum au promis autorităţile muncipale, în cursul acestei săptămâni, mesele comercianţilor din Piaţa Centrală sunt mutate înspre Valea Zalăului, lângă clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Din acest motiv, e multă harababură, utilaje în mişcare şi oameni care transportă mesele de beton şi copertinele. O mare parte dintre acestea deja au fost duse în zona unde, până la finalizarea Halei Agroalimentare, vor vinde producătorii agricoli şi comercianţii de produse lactate.

În noul spaţiu, care nu pare deloc atractiv, fiind doar parţial asfaltat şi înghesuit, nu au îndrăznit încă să se mute cu produsele lor decât doi apicultori. Ceilalţi au rămas pe vechiul amplasament, chiar dacă au fost nevoiţi să se strâmtorească, să-şi aşeze marfa direct pe pământ sau să rabde, la orele amiezii, căldura soarelui dogoritor (nemaiavând copertine). Paradoxal, la scurt timp după ce o mare parte a meselor au fost transferate lângă vale, locul rămas liber a fost invadat de autovehiculele unor zălăuani cu tupeu, care au parcat nestingheriţi şi… netaxaţi. Nu sunt singurii, de altfel. Tot trotuarul care şerpuieşte lângă drumul ce traversează piaţa, este ocupat, pe timpul zilei, de autovehicule, mari şi mici. De luni de zile, zona este înţesată de zeci de maşini parcate, nefiind impusă de către autorităţi nicio restricţie şi nicio taxă pentru parcare.

Dar asta nu e totul. La aglomeraţia şi dezordinea din piaţă, i-au pus capac nenumăraţii vânzători de pe aleea ce duce spre ieşirea principală, spre Str. Unirii. Lângă clădirea Muzeului, se vând pânzeturi, flori, produse alimentare şi chiar cosmetice. Între vânzătoare, şi-au găsit loc, şi câţiva muncitori cu o betonieră, lângă o grămadă de moloz, care munceau pentru reabilitarea clădirii muzeului.

Chiar dacă sunt suficiente scuze pentru deranjul, mizeria şi babilonia din piaţă, nu poţi trece prea uşor cu vederea priveliştea dezolantă a unui târg care cu nimic nu aduce aminte a… reşedinţă de judeţ. Poate, cândva, după modernizările promise de edili, situaţia va fi cu totul alta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »