În Crasna: Primul bloc ANL – finalizat în acest an

Magazin Salajean 11 martie 2011 0

În Crasna: Primul bloc ANL – finalizat în acest an

Lucrările pentru ridicarea primului bloc ANL în comuna Crasna au avansat considerabil şi se află în grafic, imobilul urmând a fi dat în folosinţă în acest an. Autorităţile locale aşteaptă o nouă tranşă de bani de la Bucureşti, pentru a fi achitate lucrările efectuate în cadrul acestui proiect.

Primarul Pop Emeric ne-a declarat că cele 24 de locuinţe vor fi închiriate crăsnenilor sub preţul pieţei, aceştia putând obţine un astfel de apartament dacă se vor încadra în criteriile stabilite în acest sens de Consiliul Local, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

Proiectul prin care acest prim imobil ANL este ridicat în cea mai mare comună din judeţ a fost norocos, fiind trecut pe lista de finanţare a autorităţilor centrale în ciuda faptului că 2010 a fost un an mai lovit de criza economică decât cel precedent. Administraţia locală a primit aprobarea autorităţilor centrale şi pentru ridicarea unui al doilea bloc ANL în comună, lucrările putând demara în acest an în condiţiile în care vor exista fonduri la bugetul de stat.

La fel ca primul bloc ANL, şi cel de-al doilea va fi ridicat în centrul de comună, odată ce alocările bugetare pentru acest proiect vor primi undă verde. În proiectele ANL, costurile implicate sunt suportate în totalitate de Agenţia Naţională a Locuinţelor, aportul autorităţilor locale urmând să se regăsească în racordarea imobilelor la reţelele de utilităţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »